Tomislav Karamarko iz Zadra najbolji je hrvatski kuhar. Tako je odlučio stručni žiri na desetim Danima hrvatskog kulinarstva koji su održani u Umagu.
Lentu državnog prvaka u kulinarstvu osvojio je pokazavši najviše kreativnosti, kulinarskog umijeća te profesionalnosti u pripremi raznolikog menija od čak pet jela.
>> OVAKO bi to izgledalo nakon povratka s Marsa...
'Ovo mi znači jako puno. Već sam peti ili šesti put na ovom natjecanju. Napokon sam pobijedio i to znači dosta za napredak, za karijeru i sve', kazao nam je Karamarko.
Konkurencija je bila žestoka. 'To su dečki i cure koji znaju svoj posao. Već se dugo znamo s prethodnih natjecanja, to su nijanse', kaže Karamarko, inače zaposlen kao kuhar u jednom zadarskom hotelu.
Osim natjecanja kuhara održano je i natjecanje slastičara. U toj kategoriji titulu najbolje ponijela je Ivana Vidaković.
'Presretna sam. Ne znam što bih rekla. To je vrh mojoj struci. Puno sam se trudila. Bilo je puno odricanja, puno rada i na kraju se ipak isplatilo', rekla je Vidaković.
Dani hrvatskog kulinarstva središnja su i najznačajnija nacionalna kulinarska manifestacija koja se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike i Ministarstva turizma.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook