NAJDUŽE NA VLASTI

Tko je uhićeni HDZ-ov gradonačelnik?

Josip Šarić Foto: Damjan Tadic/Cropix
Još od 1993., kad je imao samo 25 godina, Josip Šarić na vlasti je u Otoku, malom gradu na istoku Slavonije, a trenutačno je u osmom mandatu.

USKOK je jutros uhitio gradonačelnika Otoka Josipa Šarića zbog sumnji na koruptivne radnje. Da se nešto događa, bilo je jasno kad je iznenada bez objašnjenja prošli tjedan dao ostavku na mjesto saborskog zastupnika, a pojavili su se i medijski napisi o tome da DORH razgovara sa zaposlenicima toga grada.

Kao saborskog zastupnika zna ga većina javnosti u Hrvatskoj, no na istoku Slavonije poznat je kao najdugovječniji načelnik u Hrvatskoj koji uredno i bez ikakve konkurencije dobiva svake izbore.

Tko je Josip Šarić?

Josip Šarić rođen je 1. lipnja 1968. godine u Otoku. Diplomirani je inženjer prometa i dragovoljac Domovinskoga rata.

Šarić je bio načelnik nekadašnje općine Otok od svoje 25. godine. Nekadašnje općine, jer se Šarić 2006. godine izborio da Sabor dodjeli Otoku status grada.

Josip Šarić obnašao je također dužnost vijećnika Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije, predsjednika Kluba vijećnika u Županijskoj skupštini te je bio član Županijskog poglavarstva.

Uz to, od 2006. do 2008. godine bio je i pomoćnik ministra u Ministarstvu poljoprivrede, a 2008. i pomoćnik ministra u Ministarstvu regionalnog razvoja.

Saborski zastupnik u posljednjem sazivu Hrvatskog sabora bio je i potpredsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, što su dosta bitni odbori, a to govori kakav je stranački teškaš.

Šarić je dugogodišnji član HDZ-a te je potvrdio svoj mandat na listi HDZ-a na lokalnim izborima 2017. godine u prvom krugu dobivši 57,69 posto glasova. Osmi mandat na čelu Otoka osvojio je u prvom krugu izbora 2021., s osvojenih 63,48 posto glasova.

Oženjen je te sa suprugom Ružicom ima sinove Branimira i Brunu i kćer Petru.

Pročitajte i ovo Grmoja prozvao Plenkovića Uhićenja nakon ostavki: "Sve da Gazda ne bi trpio veću štetu"

Pročitajte i ovo OBJAVIO DHMZ Stiže promjena vremena: Meteoalarm upaljen u cijeloj zemlji

Povezane teme