otvoreno prije tri dana

Iz Splita potvrdili stanje promatračnice na Marjanu nakon snimki nedovoljno učvršćenih vijaka: "Obavili smo dodatne testove..."

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Nakon što su se društvenim mrežama proširile snimke nedovoljno učvršćenih vijaka na promatračnici na Marjanu, iz Splita su pokrenuli temeljite provjere.

Tri dana od svečanog otvaranja promatračnice na Marjanu, društvenim mrežama proširio se video nedovoljno učvršćenih vijaka na čeličnoj konstrukciji.

Snimka se pokazala autentičnom i označila alarm pa su djelatnici izvođača radova temeljito još jednom zategnuli sve matice. Iz Grada Splita uvjeravaju - nije bilo opasnosti za posjetitelje.

U utorak od ranog jutra na novootvorenoj promatračnici na Marjanu provjeravao se baš svaki od više stotina vijaka. Labava su bila samo dva sa snimke.

"Čula sam da je dugo bilo da se otvori, valjda je to bilo zbog sigurnosti i tih vida, ali ja ne vidim sada nikakva problema. Stvarno je predivno", rekla je Branka iz Splita.

"Gospođa kod koje smo unajmili bicikl rekla nam je da su vijci možda malo popustili, ali osjećam se jako sigurno. Mjesto je sjajno. Moja djevojka se malo bojala, ali ja se osjećam jako sigurno", rekao je Eathan iz SAD-a

Iz Grada Splita naručili su hitno testiranje spojeva konstrukcije.

"Izvođač radova je napravio sve testove koje je trebao, imamo i atestne papire. Tako da je konstrukcija sigurna za sve posjetitelje, a s obzirom na zaprimljenu snimku, obavili smo dodatne testove. Službeno očitovanje izvođača ćemo dobit danas ili sutra u toku dana", rekla je Vedrana Franić, pomoćnica pročelnice službe za razvoj grada Splita.

Osnovna funkcija dvadesetmetarske čelične konstrukcije dodatna je zaštita park šume od požara, ali zbog pogleda koji omogućuje s vrha, već je postala prava turistička atrakcija.

"Ljudi se ovdje definitivno osjećaju sigurni. Po projektu je napravljena promatračnica po najvećim sigurnosnim standardima u Europi, mogu reći i svijetu", rekao je Stipe Mušura, voditelj zaštite od požara Park šuma Marjan.

"Mislim da je sigurna, imate dizalo ili stepenice s ogradom, ne vidim problem", rekao je Eric iz Francuska.

"Sviđa nam se jer je svuda okolo zelenilo i priroda, prekrasno je", rekla je Eleonora iz Italije.

Na projektu nove promatračnice na Marjanu radilo se dulje od tri godine. Građevina će se redovno provjeravati i atestirati, baš kao što je propisano projektnom dokumentacijom.

Počinitelj ovog incidenta nije snimljen jer uvođenje video nadzora tek slijedi. Ovaj slučaj dodatno će ubrzati njegovo postavljanje.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novaplus.hr.

Pročitajte i ovo novi namet Poznati obrisi poreza na nekretnine, mnogi su ogorčeni: "Uopće mi nije jasno, što ćemo raditi ako ovo nećemo?"

Pročitajte i ovo pale su predrasude Srpkinja odradila sezonu pa objavila zašto je promijenila mišljenje o Hrvatima: "Pišem ovako javno..."