11 osoba stiglo na Hitnu

U splitskoj bolnici umro mladi Slovenac, posjetitelj Ultre: "Doveden je u teškom stanju"

1/18 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Posjetitelj Ultre preminuo je u splitskoj bolnici.

U splitskoj je bolnici u nedjelju, unatoč naporima liječnika, preminuo mladi Slovenac koji je tamo dovezen kolima Hitne medicinske pomoći zbog intoksikacije. Pozlilo mu je u Parku mladeži gdje je boravio na Ultra Europe festivalu.

Dvadesetogodišnji slovenski državljanin doveden je na OHBP KBC-a Split oko pet sati ujutro. U trenutku dolaska imao je po život opasne simptome intoksikacije alkoholom i nedozvoljenim supstancama, doznaje se u splitskoj bolnici.

Tijekom jutra došlo je do zatajenja više organa i posljedičnog šoka. Unatoč svim pokušajima intenzivnog liječenja i oživljavanja, nije došlo do poboljšanja pacijentova stanja te je on preminuo, rekli su u bolnici izrazivši sućut obitelji preminulog u ime KBC-a Split.

Dr. Josip Krnić, pročelnik Hitnog objedinjenog prijema u splitskom KBC-u, u izjavi medijima rekao je kako je mladi Slovenac u bolnicu primljen u noći sa subote na nedjelju u lošem stanju.

"Mladi Slovenac primljen je s po život opasnim simptomima intoksikacije alkoholom i drugim nedozvoljenim supstancama. Nažalost, tijekom jutra stanje mu se pogoršalo i unatoč svim našim naporima, došlo je do smrtnog ishoda. Ovim putem želim izraziti sućut obitelji stradalog, u svoje osobno ime i u ime KBC-a Split", rekao je Krnić.

Cijelu izjavu liječnika pogledajte u videu.
 

Izvješće policije 

Splitska policija je zahvaljujući videonadzoru brzo uhitila tri stranca koji su posjetitelje Ultra Europe festivala prskali paprenim sprejem i potom im trgali lančiće.

Voditelj poslova prevencije splitske policije Paško Ugrina rekao je Hini da je druge večeri Ultra Europe festivala na Parku mladeži otkriveno 12 kaznenih djela krađe u kojima su počinitelji posjetiteljima uz pomoć paprenog spreja trgali lančiće.

Kradljivci su uhićeni, a detektirao ih je sustav videonadzora. "Riječ je o tri strana državljanina kod kojih smo pronašli jedan dio zlatnih lančića, nakon čega su dovedeni u policijsku postaju te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje", kazao je Ugrina.

Policija je zabilježila i 125 prekršaja zlouporabe droga te dva kaznena djela preprodaje droga.

Od naplate kazni u državni proračun slilo se 52 tisuće eura, a policija je tijekom noći sankcionirala 95 prometnih prekršaja, uglavnom motoriste.

Pet timova županijskog Zavoda za Hitnu medicinu koji su raspoređeni na stadionu i oko njega imalo je 35 intervencija, što je nešto više nego prvu noć Ultre.

Pročitajte i ovo Iz minute u minutu VIDEO FBI otkrio nove detalje atentata, a šerif poručio: "Policajac je vidio napadača, ali nije želio biti ubijen. I onda je krenula pucnjava"

Desetero posjetitelja koji su bili poprskani suzavcem tražili su pomoć zbog problema s očima, dok se u ostalim slučajevima radilo o manjim ozljedama i predoziranjima alkoholom ili drogom.

"Manje smo pacijenata odveli u bolnicu, svega dvoje, no jedan od njih je loše s obzirom na to da je bio intoksiciran ekstazijem i bio je bez svijesti. To je nešto ružno u svakom slučaju. Nemam povratne informacije o tom pacijentu. Mogu reći da nije bilo toga, bila bi to savršena večer", rekao je dr. Dubravko Šola.

Iz KBC-a Split pak kažu da su tijekom noći i jutra pomoć pružili 11 osoba među kojima je devetero stranih državljana.

Pročitajte i ovo Nije se dao Što su agenti govorili Trumpu na pozornici? Pod govornicom tražio cipele pa zahtijevao još trenutak pred publikom

Riječ je najviše o intoksikacijama alkoholom i drugim supstancama te poteškoćama u dišnom sustavu. Jedan pacijent je imao je otvorenu ranu stražnjice, a drugi ubod neidentificiranog predmeta u nadlakticu. Uz to, jedna je osoba hospitalizirana na Klinici za unutarnje bolesti, dok su drugi nakon medicinske obrade otpušteni.

Povezane teme