Vremenska prognoza

Toplinski val se nastavlja, a vrućine će mnogima biti vrlo neugodne: Detalje otkriva meteorolog Darijo Brzoja

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Toplinski val u Hrvatskoj se nastavlja, a očekuje se sunčano i toplo vrijeme. Detalje donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Izdano je upozorenje za toplinski val koje se svakodnevno osvježava, a temperatura će svakim danom biti sve viša. Toplinski val je ponajprije na moru, ali će se širiti i na kopnene krajeve.

Prevladavati će sunčano u Središnjoj Hrvatskoj. Uz lokalni razvoj oblaka, rijetko će biti moguć poneki pljusak s grmljavinom, izglednije prema sjeveru. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura će biti 30ak do 32 stupnja.

Slično će biti i u Slavoniji i Baranji. Pretežno sunčano i poslijepodne vruće. Vjetar uglavnom slab, a temperatura oko 32 stupnja.

Pročitajte i ovo Izražene sumnje Most oštro protiv Rodnih studija: "Promiču izravan sukob između muškaraca i žena"

Većinom sunčano i u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu. Povremeno može biti tek umjerene naoblake. U gorju i u unutrašnjosti Istre postoji mala šansa za poneki izolirani pljusak. Na moru će puhati slabo do umjeren jugo. Najviša dnevna temperatura se očekuje oko 30 stupnjeva.

U Dalmaciji će biti sunčano te većinom vruće, osobito u zaleđu gdje temperatura može dostignuti i do 35 stupnjeva. Uz obalu i na otocima će biti većinom između 31 i 33 stupnja. 

Temperatura mora je između 24 i 26 stupnja, a UV indeks će na sjeverozapadu zemlje, u gorju i na sjevernom Jadranu sutra biti visok, a u Slavoniji i Dalmaciji vrlo visok.

VRIJEME IDUĆIH DANA

Na kopnu će biti pretežno sunčano i vruće vrijeme pri čemu će vrućina postupno pojačavati. Uz lokalni razvoj oblaka uglavnom u gorskoj Hrvatskoj bit će moguć poneki pljusak s grmljavinom.

Pročitajte i ovo Genocid Dodik opet laže o Srebrenici, a sad je u to uvukao i novog glavnog tajnika NATO-a

Na moru većinom sunčano i sve više vruće, uz dnevni razvoj oblaka uglavnom u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Pri tom u dalmatinskom zaleđu u utorak može biti ponekog lokalnog pljuska. U novom tjednu na moru ujutro burin ili bura, danju ugodan maestral. Sredinom tjedna se očekuju i vrlo neugodno tople noći.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.