Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odvjetnica najavljuje žalbu

Kapetan Dragan ostaje u zatvoru: ''Lepoglavu uspoređuje s nacističkim logorom i stvara lažni dojam žrtve hrvatskog pravosuđa''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Varaždinu odbio je zahtjev Dragana Vasiljkovića za uvjetnim otpustom. Odvjetnica Slađana Čanković najavila je žalbu na rješenje.

Osuđeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan ostaje u Lepoglavi.

Pročitajte i ovo Bruna Papić u Sinju - 4 Sinjani nezadovoljni Ivan Bulj vraća se u Sinj? Građani ogorčeni: "To ne bi bilo pametno" Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to"

Županijski sud u Varaždinu odbio je zahtjev za uvjetnim otpustom i ocijenio da nisu ispunjeni uvjeti bez obzira na to što je dosad neosuđivan i što se protiv njega ne vode drugi kazneni postupci.

''Odbija se kao neosnovan prijedlog za uvjetni otpust zatvorenika Dragana Vasiljkovića'', stoji u rješenju Županijskog suda u Varaždinu.

Navode da je zatvorenik nekritičan prema počinjenim kaznenim djelima koje negira te kaznu smatra nezasluženom. Dobio je odbijenicu jer Lepoglavu uspoređuje s nacističkim logorom i stvara lažni dojam žrtve hrvatskog pravosuđa.

''Ne osjeća krivnju i ciničan je prema kaznenim djelima''

Navodi se da je zatvorenik četiri puta stegovno prijavljivan za lakše prekršaje u Lepoglavi (vrijeđanje i nepristojno ponašanje), a jednom je stegovno kažnjen. ''Ogorčen je presudom, ne osjeća krivnju i vrlo je ciničan prema kaznenim djelima...'', objasnili su iz kaznionice.

Dragan Vasiljković u lipnju 2018. pravomoćno je osuđen na 13 i pol godina zatvora zbog ratnog zločina počinjenog u Kninu i Glini tijekom Domovinskog rata.

Budući da mu je u vrijeme izdržavanja kazne uračunato osam godina i devet mjeseci, koliko je bio u ekstradicijskom zatvoru u Australiji, te vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u Hrvatskoj, dosad je u zatvoru proveo 13 godina te su stečeni formalni uvjeti za puštanje na slobodu. Očekivani istek kazne je krajem ožujka 2020., a Vasiljković zatvorsku kaznu izdržava u Lepoglavi.
 
Ovo je drugi zahtjev za uvjetni otpust Dragana Vasiljkovića nakon što mu je u studenome prošle godine prvi bio odbijen. Tada je zaključeno da zatvorenik negira počinjenje kaznenog djela i kaznu smatra nezasluženom, te je na temelju takvih podataka iz pribavljenih izvješća zaključeno da nisu ispunjene zakonske pretpostavke za prihvaćanje prijedloga za njegov uvjetni otpust.  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene