Oglasio se Studentski zbor

Studenti ne mogu do svojeg novca u propaloj aplikaciji: Pokrenut pravni postupak

Nakon što je Dnevnik Nove TV izvijestio da je tvrtka aplikacije za plaćanje studentskih obroka u zagrebačkim menzama u stečajnom postupku, stigla je i reakcija Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Kako je objavio Dnevnik Nove TV, studenti su na račun sporne aplikacije uplaćivali novac koji im je sada zamrznut te ga ne mogu dobiti natrag. Dug aplikacije prema Studentskom centru veći je od 50.000 eura.

U suglasnosti sa Studentskim centrom, koji je inače potpisnik ugovora s aplikacijom, pokrenut je pravni postupak protiv vlasnika koji ne odgovara na pozive.

"Odbor za digitalizaciju Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu trenutno se bavi traženjem načina financijske kompenzacije studentima i studenticama te ćemo ustrajati u pronalasku tog načina. Detaljno se proučavaju opći uvjeti korištenja aplikacije te postupci koje su studenti u mogućnosti provesti kako bi povratili saldo s aplikacije", kazala je Katja Popović iz Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

"Sigurno je da je ekstremno neodgovorno od vlasnika aplikacije da bez upozorenja svojih korisnika pokušava u tajnosti pokrenuti stečajni postupak i zadržati zaradu dok s druge strane ima nepodmirena dugovanja", upozorila je Popović.

Pročitajte i ovo Nisu baš svi sretni Odlična vijest: Država ukida dio bankarskih naknada, pogledajte na što se odnose

Pročitajte i ovo Sve je krenulo pozivom S bankovne aplikacije koju Hrvati obožavaju skinuli gotovo 200 tisuća eura: "Trebalo im je 23 minute..."

Pročitajte i ovo Incident ili nešto više? Veliki skandal potresa poznatu banku: Službenik špijunirao račune tisuća klijenata, među njima i onaj premijerke i ministara