Moglo bi vam pomoći

Što učiniti ako vam se dogodi ovaj problem: Odličan savjet za otključavanje i pokretanje automobila

Ilustracija Foto: Profimedia
Ukoliko vam se baterija na daljinskom upravljaču automobila isprazni postoji rješenje kako otključati i pokrenuti vozilo...

Baterija na daljinskom upravljaču odnosno ključu nerijetko se zna isprazniti pa vozači imaju teškoće s otvaranjem i pokretanjem vozila. Ne pomaže čak niti približavanje automobilu. No, ipak postoji rješenje za ovaj problem.

Prije svega, na upravljaču uglavnom postoji dugme kojim se izvlači standardni pravi ključ.

Ključ, ilustracija Foto:Profimedia

A ono što može stvoriti teškoće jest kako pronaći bravu koju taj ključ otključava. To se, pak, dogodi ukoliko vlasnik ne pročita uputstva za svoje vozilo. Stoga je prvi i najbolji savjet da se to svakako učini.

Jer brave se obično nalaze ispod poklopca kvake. U priloženom videu može se vidjeti kako pronaći bravu te otvoriti automobil.

U nekim slučajevima, daljinski upravljač mora se staviti na mjesto gdje je nekada bila brava za paljenje pa se onda pritišće dugme za pokretanje. U drugim automobilima ključ se mora držati uz dugme za pokretanje.

Srećom, gotovo svi moderni automobili vas obavijeste kada je baterija upravljača gotovo prazna, a svakako je korisno držati rezervnu bateriju u automobilu.

Povezane teme