ŠTO SE DOGAĐA?

Trajekt je stajao ispred Ista i vrtio se 40 minuta: "Rampe se ne mogu spustiti", oglasila se Jadrolinija

Trajekt Vladimir Nazor, koji plovi na redovnoj liniji Zadar - Ist - Olib- Silba - Premuda, nije uspio spustiti rampu na otoku Istu, te se vraća za Zadar. Jadrolinija kaže da se radi o kvaru električne instalacije zbog čega se vraćaju za Zadar.

Trajekt Jadrolinije Vladimir Nazor vrtio se u krug 40 minuta u uvali Kosirača na otoku Istu.

Svoje putnike posada nije mogla iskrcati zbog kvara električnog prekidača koji uključuje hidrauliku obje rampe, a koji se u plovidbi nije mogao otkloniti, doznaje se.

Kako je i najavljeno, do Zadra je stigao oko 16:30 gdje je putnike preuzeo drugi trajekt, brod Bartol Kašić.

"Rampe se ne mogu spustiti, trajekt se već 40 minuta vrti u krug u uvali, a pun je vozila i ljudi. Nakon što se vrtio u krug, okrenuo se i vratio za Zadar", rekao je čitatelj za 24 sata o trajektu koji prometuje na lokaciji Zadar - Premuda.

"Na brodu Vladimir Nazor došlo je do kvara električne instalacije koja se ne može otkloniti u navigaciji te se zbog toga nije odvio iskrcaj na otoku Istu. Brod Vladimir Nazor je na putu za Zadar gdje se očekuje oko 16:30 sati. U Zadru će liniju, putnike i vozila preuzeti brod Bartol Kašić te će se uspostaviti trajektna linija. Zahvaljujemo svim putnicima na razumijevanju", odgovorili su nam iz Jadrolinije Rijeka.

Jadrolinija na svojim stranicama

"Zbog tehničkih poteškoća m/t Vladimir Nazor vraća se iz redovne linije 401 Zadar (Gaženica) - Ist - Olib - Silba - Premuda.

Predviđeni dolazak u luku Gaženicu je oko 16:45. Linija će se uspostaviti sa m/t Bartol Kašić u 17:30, nakon prekrcaja putnika, tereta i vozila", navela je Jadrolinija na svojim stranicama. 

O trajektu Vladimir Nazor

Trajekt Vladimir Nazor izgrađen je 1986. godine u brodogradilištu Kraljevica. Gradio se za potrebe tvornice DINA Petrokemija, a trebao je prevoziti željezničke vagone. Nedugo poslije, projekt propada, pa brodogradilište postiže dogovor s Jadrolinijom.

Uklanjaju se tračnice te se trajekt prilagođava za putnike i vozila. Ovaj je trajekt poznat po tome što je uz trajekt Bartol Kašić, jedini trajekt na splitskom području koji je bio oštećen u napadu Jugoslavenske mornarice na Split, u studenom 1991.

Trajekt je bio propucan, a poginula su i dva člana posade: Dinko Maras i Jure Kalpić. Još nekoliko članova posade bilo je ozlijeđeno.

Trajekt Vladimir Nazor Foto:Jadrolinija

Pročitajte i ovo INFO SJEDNICA Selak Raspudić traži sjednicu Odbora za obranu: "Vrijeme je da razotkrijemo one koji ne govore istinu"

Pročitajte i ovo Sjednica Vlade Plenković napao najveću oporbenu stranku: "Oni su lopovska organizacija. Kako oni nama, tako mi njima"