Otkriveni detalji

Stjepo Bartulica objavio novu imovinsku karticu

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Novi europarlamentarac Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta upisao je nove prihode, ali i novi kredit.

Nakon što je njegova prva imovinska kartica izazvala lavine reakcija u javnosti jer se po njoj moglo zaključiti da, nakon što otplati sve krediteStephenu Nikoli Bartulici i njegovoj obitelji za život ostane tek 38 eura, europarlamentarac iz redova Domovinskog pokreta sada je objavio novu karticu.

U Hrvatskom saboru Bartulica, naveo je to u novoj kartici, zarađuje neto iznos od 2459,66 eura, a još 50 eura ima prihod od imovine i imovinskih prava. Za poslove međunarodnog tajnika stranke Domovinski pokret mu mjesečno isplaćuje 398 eura, a dobiva još 199 eura mjesečno, što je upisao kao primitke koji se ne smatraju dohotkom i na koje se ne plaća porez.

Supruga Stjepe Bartulica zaposlena je na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, ali je na dopustu zbog njege djeteta s teškoćama u razvoju. No, ona mjesečno dobije 551 eura, i to su također primici koji se ne smatraju dohotkom i na koje se ne plaća porez.

U prvoj imovinskoj kartici koju je predao Bartulica bio je upisan jedan kredit, a sada su dva. U oba slučaja radi se o istom iznosu od 270.000 eura i oba su u Zagrebačkoj banci. Za prvi kredit Bartulica mjesečno plaća ratu od 1211 eura, a za drugi, koji je odobren uz sudužnika, 2351,43 eura. U imovinskoj kartici vidljiva je i pozajmica od Vjekoslava Gucića od 30.000 eura, koju Bartulica treba otplatiti do 10. travnja iduće godine.

Pročitajte i ovo Neočekivano VIDEO Jedna od najjačih vojski svijeta vratila se srednjovjekovnom oružju

Nekretnine i auti obitelji Bartulica

Osim stana u Zagrebu od 117 kvadrata koji vrijedi 500.000 eura i oranice u Dugom Selu koja se cijeni na 50.000 eura, Bartulica je u novoj imovinskoj kartici dodao i kuću u mjestu Prvić Šepurine koja vrijedi 270.000 eura. U istom mjestu Bartulica u vlasništvu ima i šupu vrijednu 20.000 eura te dva vrta od kojih je svaki vrijedan 5000 eura.

Obitelj Bartulica ima i dva automobila. Supruga vozi Opela iz 2010. godine koji vrijedi 1200 eura, a Stjepo Opel iz 2020. vrijedan 8000 eura.

Unatoč novim prihodima, obitelj Bartulica u kojoj je i četvero djece, teško bi preživjela mjesec bez pomoći, kako je sam istaknuo, Stjepine majke jer kada plate dva kredita, za život im ostane tek nešto više od 95 eura.