Pripazite

Stižu pljuskovi s grmljavinom: Cijela Hrvatska pod meteoalarmom, a dvjema regijama prijeti opasno vrijeme

Grmljavina, ilustracija - 3 Foto: Getty Images
Meteoalarmi su upaljeni u cijeloj Hrvatskoj. Sve je žuto osim riječke i gospićke regije, gdje je na snazi narančasti alarm, koji upozorava na obilnu kišu i grmljavinsko nevrijeme.

U petak bit će umjereno, prijepodne i pretežno oblačno, povremena kiša, ponegdje i obilna, lokalno u obliku jačih pljuskova s grmljavinom. Moguće je nevrijeme, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za petak.

Puhat će umjeren južni i jugoistočni vjetar, na Jadranu jako jugo. Najviša temperatura većinom će se kretati od 20 do 25 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Bujične poplave VIDEO U Novigradu palo kiše za mjesec dana, dvorišta i ceste poplavljeni

DHMZ je upalio meteoalarme u cijeloj Hrvatskoj. Sve je žuto osim riječke i gospićke regije, gdje je na snazi narančasti alarm, koji upozorava na obilnu kišu i grmljavinsko nevrijeme.

Meteoalarm Foto:DHMZ

U subotu ćemo na kopnu imati više sunčanih i suhih razdoblja, tek uz pokoji lokalni pljusak. U nedjelju će biti malo oblačnije, ali većinom suho, tek je navečer moguća kiša. Temperatura će oba dana biti oko 25. Zatim u ponedjeljak novo pogoršanje, opet češća kiša i pljuskovi, i opet ti pljuskovi mogu biti izraženiji.

Pročitajte i ovo Vremenska prognoza Planirali ste vikend na otvorenom? Kakvo nas vrijeme čeka pogledajte u prognozi Dnevnika Nove TV

I na obali će u subotu i nedjelju biti više sunca i samo rijetko lokalnih pljuskova, pri čemu je u nedjelju ipak malo veća mogućnost za njih nego u subotu. I dalje će puhati jugo, ali slabije nego danas, uglavnom slabo do umjereno. Temperatura će biti oko 24 stupnja.