Upaljen meteoalarm

Budite na oprezu! Stiže nagla promjena vremena, izdana upozorenja za nekoliko regija

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Diljem zemlje izdana su upozorenja za vremenske neprilike. Toplinski val s temperaturama višim od 35 stupnjeva naglo će zaokrenuti na olujno nevrijeme i rashladnjenje.

Nakon velikih ljetnih vrućina i toplinskog vala u četvrtak stiže velika promjena vremena. Temperature će najprije tijekom dana doseći novi vrhunac od 35, ponegdje i do 38 stupnjeva, a krajem dana uslijedit će veliki pad praćen kišom i mogućim olujnim nevremenom.

Pročitajte i ovo Iz minute u minutu FOTO/VIDEO I dalje gori u PP Biokovo: "Stanje nije dobro, gori u planini, vatrogasci sada ne mogu ništa, nemoćni su bez kanadera"

Sunčano i vrlo vruće, ali ne i posve stabilno vrijeme očekuje se u četvrtak, javlja DHMZ. Od sredine dana na zapadu i sjeverozapadu unutrašnjosti, a navečer i na sjevernom Jadranu jači razvoj oblaka te mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće izraženiji uz pojačan vjetar.

Meteoalarm Foto:DHMZ

Pročitajte i ovo Očevid u tijeku Teška nesreća na moru: Kod Hvara poginula jedna osoba, druga u bolnici

Upozorenje za toplinski val na snazi je u zagrebačkoj, karlovačkoj, riječkoj, splitskoj i dubrovačkoj regiji, gdje će temperature tijekom dana prelaziti 35 stupnjeva. Snažna promjena praćena obilnim pljuskovima i grmljavinom prijeti zagrebačkoj, karlovačkoj, gospićkoj i riječkoj regiji, a osobito u Istri, gdje će puhati i snažna bura, uglavnom na području Umaga i Poreča.

Temperature u četvrtak Foto:DHMZ