Do mora na godišnji odmor mnogi se voze 'starom cestom'. Nekad je uz nju sve prštalo restoranima i kafićima, no gradnjom Dalmatine stvari su se promijenile. Janjetine baš i nema, a nije ni tražena jer europski gosti vole sir i vrhnje, a azijski turisti naručuju uglavnom ribu.
Nikad više masovnog okretanja na ražnju, a ovce uz staru državnu cestu prema Splitu, čini se, doživjet će duboku starost.
TISUĆE SE VRAĆAJU 'Rekli su nam da prijete novi napadi'
'Kad sam ja prodavao janjad svaka kavana je nosila, a sad nema nitko. Samo kave piju i odoše dalje', kaže nam iznajmljivač soba Slavko Bilavčić.
Umjesto kruha ispod peke i janjetine, u Tušiloviću se maže na kruh. Malo južnije ipak ozbiljnija jela. Najvjerniji gosti su i dalje vozači kamiona.
U prilogu pogledajte male običaje hrvatskih turista, osobito onih na putu prema Jadranu!
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook