Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nešto se događa'

TISUĆE SE VRAĆAJU 'Rekli su nam da prijete novi napadi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tijeku je pravi 'turistički egzodus'. Jedna od većih britanskih agencija radi na tome da svoje goste vrati nazad u roku 48 sati.

Prvi od tisuće Britanaca koji u ovim trenutcima čekaju svoje letove nazad za doma stigli su na britansko tlo. Oni se naime vraćaju ranije s godišnjih odmora u Tunisu jer su iz svoje zemlje dobili upozorenje da su novi napadi mogući, javlja BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strava u Tunisu ISPOVIJEST TURISTA S PLAŽE STRAVE 'Iz mora sam gledao pokolj' Slika nije dostupna 'Upucao sam ga dok se molio' PRIČA POLICAJCA HEROJA On je ubio pomahnitalog terorista u Tunisu

Podsjećamo, prošli mjesec došlo je do terorističkog napada u tuniškom turističkom mjestu Sousse, pri čemu je pod paljbom radikalnog islamista život izgubilo 38 ljudi, uglavnom turista iz zapadnih zemalja. Mnogi od njih bili su upravo Britanci. Savjet da se sadašnji turisti vrate doma nije dočekan s oduševljenjem od strane tuniške vlade koja poručuje da radi sve da zaštiti svoje posjetitelje, no Ujedinjeno Kraljevstvo jasno poručuje da ne želi riskirati.

Majka čovjeka koji je hladnokrvno ubio 38 osoba: 'Moj sin je žrtva kao i svi ostali'

Nakon što je tisuće Britanaca počelo bukirati karte za nazad, Irska koja je također imala tri žrtve u turističkom napadu u Tunisu, također je uputila poziv svojim građanima. Uslijedio je još veći 'turistički egzodus' iz Tunisa, kojem se za sada još nisu pridružile i Njemačka i Francuska, iz kojih dolaze druge žrtve napada.

Procjenjuje se da je trenutačno i do 3 tisuće Britanaca na odmoru u Tunisu, kao i još 500 drugih turista. Jedna od većih britanskih agencija radi na tome da svoje goste vrati nazad u roku 48 sati.

Turisti s druge strane cijelu stvar očekivano ne dočekuju radosni, već su razočarani što im se praktički nije pružila druga opcija osim da poslušaju uputstva svoje vlade.

'Iskreno smo se osjećali da smo sigurniji u hotelu u trenutku zaprimanja poziva nego na aerodromu. Svi smo se bojali otići tamo', ispričao je jedan od turista Michelle Ayres za BBC.

'Ljudi koji su stigli prije dva dana rekli su nam da je njihove autobuse do hotela pratila naoružana policija, a mi nismo imali takav tretman kada smo dolazili. Nešto se očito promijenilo u međuvremenu', ispričao je.

Ujedinjeno Kraljestvo poručilo je da nije postojala specifična prijetnja o mogućem novom napadu, ali da su zaprimili dojave koje upućuju na to da su potencijalni napadi 'vrlo mogući'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene