Pokrenuta humanitarna akcija

FOTO U sat i pol ostali bez svega: "Osjećam se jadno, bespomoćno..."

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Stan i radionicu obrtničke obitelji Zimparich iz Preloga prije desetak dana progutao je požar. "Kolika je šteta, ni sam ne znam", tvrdi obrtnik Zimparich. Grad Prelog odlučio im je pomoći humanitarnom akcijom.

U Prelogu je prije desetak dana, 16. rujna, došlo do požara u objektu obiteljskog obrta Zimparich. Obitelj se već više od sto godina bavi izradom stolarije.

Vlasnik Fridrich Zimparich ispričao nam je da je policijskim očevidom zaključeno da su požar uzrokovale neispravne instalacije na frižideru. U potpunosti je uništen stan u koji se dio obitelji trebao useliti za dva tjedna, odnosno otprilike ovih dana. Djelomično je izgorjela i radionica, a u njoj dva radna stroja.

"Kolika je šteta, ni sam ne znam. Osjećam se jadno i bespomoćno, da radiš godinama i ostaneš bez svega u sat i pol", rekao je stolar Zimparich, koji usprkos nesretnom događaju ne zvuči potišteno.

 

 

"Svi su uskočili"

Grad Prelog unesrećenim je obrtnicima odlučio pomoći. Tim povodom pokrenuta je humanitarna akcija prikupljanja sredstava za bržu sanaciju i obnovu njihova stana i radionice.

Vlasnik Zimparich pak kaže da je zadovoljan i iznenađen zbog količine potpore koju je obitelji pružio njihov grad.

Za DNEVIK.hr ispričao je da je toga dana padala kiša, zbog koje njegovi prijatelji poljoprivrednici nisu išli raditi u polje. Umjesto toga priskočili su u pomoć svojom mehanizacijom. Osim njih, angažirao se i gradonačelnik Ljubomir Kolarek i lokalni vikar.

"Sad sam shvatio koliko prijatelja imamo, svi su uskočili i pomagali. Malo smo mjesto i svi smo složni. Zahvaljujem svima koji su nam pomogli", rekao je.

Posao ne čeka

Puno toga već su sanirali, a spremaju se obojiti, staviti nove prozore i vrata.

"Čekamo da nam puste struju da možemo upaliti strojeve jer imamo mušterije i suradnike koji nas čekaju", rekao je.

Nakon groznog požara svi su ostali živjeti u obiteljskoj kući, pa obrtnik i njegova obitelj žive i dalje s njegovim roditeljima.

Grad Prelog za njihove je potrebe otvorio humanitarni žiro račun u Hrvatskoj poštanskoj banci. Broj računa je HR3523900011500284661, a bit će otvoren do 16. listopada.

Svi koji žele mogu svojom uplatom pomoći u sanaciji štete i obnovi nastradalih objekata.

Pročitajte i ovo sarco kapsula Prva osoba umrla u kapsuli za eutanaziju, švicarska policija uhitila nekoliko osoba

Pročitajte i ovo građevinski inspektori u akciji Na otočnom tigru Kvarnera ruši se stotinu ilegalno sagrađenih objekata: "Zadovoljni smo da se krenulo"

Pročitajte i ovo Velika analiza Totalni rat je neizbježan? "Ovo je izuzetno opasna situacija"

Povezane teme