Kaznena prijava

Srbin prevozio migrante preko granice: Kaznili ga i zbog odmora

Ilustracija Foto: Getty Images
Policajci Postaje granične policije Beli Manastir 10. rujna su na graničnom prijelazu Batina obavili graničnu kontrolu teretnog i priključnog vozila te spriječili krijumčara koji je osobe prevozio skrivene u priključnom vozilu.

U 8 sati 10. rujna policijski službenici su prilikom obavljanja granične kontrole teretnog i priključnog vozila srpskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 45-godišnji državljanin Republike Srbije u tovarnom prostoru pronašli skrivenih više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Također je brzom intervencijom policije u blizini bivšeg graničnog prijelaza Duboševica-Udvar zaustavljen osobni automobil u kojem su se nalazili 51-godišnji i 22-godišnji državljani Srbije koji se dovode u svezu sa krijumčarenjem.


Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. Kaznenog zakona, 45-godišnjak, 51-godišnjak i 22-godišnjak su uhićeni te su, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske.

Utvrđeno je da je 45-godišnjak počinio prekršaj iz čl. 38.a st.1. t.1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 920 eura i 66,36 eura troškova postupka.

Također je utvrđeno da je počinio prekršaj iz čl. 6. st.1. t.11. Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva EU, za što mu je izrečena novčana kazna na iznos od 6600 eura i 30 eura troškova postupka.

Pročitajte i ovo Sve gore i gore Francuski predator imao "učenika": Stravični detalji sa suđenja razotkrili da nije bio jedini

Pročitajte i ovo neobična duga FOTO Dramatično svitanje i spektakularni prizori nad Zagrebom

Pročitajte i ovo operacija ručnim bacačima VIDEO Ukrajinska vojska srušila moćan ruski avion vrijedan 50 milijuna dolara

Povezane teme