Nevrijeme na istoku Hrvatske

Mještane iznenadila srušena stabla, otpuhnuti krovovi i probijeni zidovi: "Došao je neki vjetar, tajfun..."

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Usred toplinskog vala, dijelove Hrvatske pogodilo je i snažno nevrijeme. Olujni vjetar i tuča uništili su usjeve, oštetili krovove i ograde. Najgore je prošlo baranjsko selo Grabovac.

Snažno nevrijeme pogodilo je sinoć istok Hrvatske. Općinu Semeljce u okolici Đakova pogodio je olujni vjetar koji je rušio stabla, a tuča je oštetila fasade i vrtove.

Najteže je prošlo mjesto Grabovac u Baranji. Tamo je stradalo više obiteljskih kuća. Snažni udari vjetra dizali su krovove, rušili stabla, ograde, drvene su grede čak probijale zidove.

Tuča je sinoć padala i u Međimurju te dijelu Varaždinske županije gdje je nevrijeme stiglo iz Slovenije. Oštećeno je više gospodarskih objekata i plastenika.

Pročitajte i ovo najviše oštećeni u nevremenu Proglašena prirodna nepogoda na području Bošnjaka i Županje: Prioritet u obnovi bit će stambeni objekt

"Vrt, paprika je uništena, mahune, tikvice, od rajčice ne znam hoćemo nešto spasit, to ćemo vidjet, ogradu nam je malo srušilo gdje držimo ovce", nabrojila je Nada Petrović iz Mrzovića štetu na svojem imanju.

"To je došao neki vjetar, tajfun, ne znam kak' bih ja to nazvao i eto probilo u zid. Stradali su nam svi plastenici, probušilo je sve folije, zasjene, duple folije, vanjska proizvodnja, paprike, tikve, tikvice, patliđani", rekla je Josipa Vlahović iz Grabovca.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.