Donosi Provjereno

Sin lokalnog moćnika dobio dozvolu za kamp, a osvanule kuće s bazenom. No to je tek vrh sante leda: Unutar hotela ostali groblje i spomenik

Goran Gržančić u politici je 28 godina. Njegov je sin 2018., u vrijeme kada mu je otac bio predsjednik Općinskog vijeća, dobio dozvolu za kamp sa sedam smještajnih jedinica. Što je sporno u tom turističkom projektu, kao i drugim građevinskim dozvolama na Krku, otkrila je novinarka Provjerenog Barbara Majstorović Ivezić.

Dobio je dozvolu za kamp sa sedam smještajnih jedinica, a osvanule su tri kuće s bazenom. Kako mu je to pošlo za rukom, vlasnik nije želio odgovoriti. Zato je ekipa Provjerenog pitanje postavila njegovu ocu, koji se zbog toga vidno uzrujao.

Upit ocu nije stigao slučajno. Prozvani je Goran Gržančić, predsjednik Općinskog vijeća u Puntu na otoku Krku. A građevinska dozvola za spomenuti kamp dobivena je kad je on bio i predsjednik Odbora za prostorno planiranje.

Zbog prijava mještana državni inspektorat obavio je inspekcijski nadzor te su bile utvrđene razne povrede propisa, ali i izdano upozorenje da se preispita jesu li uopće ispunjeni uvjeti za spomenutu kategoriju.

Goran Gržančić 28 godina je u politici, a ovo nije priča samo o njemu i gradu Puntu, već o tome što se u malim sredinama uz nekoliko ruku u nekom od vijeća - može provesti u djelo. 

Barbara Majstorović Ivezić u ovoj je priči o prostornim planovima, građevinskim dozvolama i pogodovanjima saznala i kako je javna cesta postala privatno vlasništvo. Naime, cesta koja je ranije vodila do zgrade općine postala je vlasništvo lanca hotela jer je to bio jedini način da taj lanac dobije građevinsku dozvolu. A unutar hotela ostali su i nekadašnje groblje te gradski spomenik.

Ostatak priče o neredu na Krku pogledajte u prilogu emisije Provjereno.

Pročitajte i ovo Uhićen je Cure detalji zvjerstva u policijskoj postaji: Napad proglašen terorizmom, pogledajte što je maloljetnik radio prije suludog čina

Pročitajte i ovo U bolnici je Jelen napao lovca iz Zagreba, teško ga ozlijedio

Pročitajte i ovo Dva dana Izdano upozorenje građanima: Helikopteri, sirene i eksplozije na Pantovčaku, objašnjeno i zašto

 

 

Povezane teme