Afera Nakaze

Tužiteljstvo odbacilo prijavu protiv Anne Dujić, na mladu su policajku pritisak vršili i nadređeni: "Oni su cili život broj jedan u svemu"

Vatrogasci gase požar kod Skradina Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
Šibensko tužiteljstvo odbacilo je kaznenu prijavu protiv Anne Dujić koja je ljetos vatrogascima i mladoj policajki vikala da su nakaze. Umjesto policajti, tužiteljstvo je odlučilo vjerovati Anni Dujić i policijskim šefovima.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku odbacilo je kaznenu prijavu protiv Anne Dujić, kćeri šefa Hrvatskih šuma i člana stranke HDZ Nediljka Dujića, koja je ljetos vidno uzrujana vatrogascima sa šibenskog zaleđa poručila da su nakaze.

Kazneno ju je prijavila policajka, a u prijavi ju se teretilo za prisilu prema službenoj osobi jer je policajku umalo i pregazila kako bi prešla cestovnu blokadu postavljenu zbog požara.

Prema obrazloženju šibensokg tužiteljstva, ono "izražava svoju sumnju u tvrdnje mlade policajke, a istovremeno bezrezervno vjeruje Anni Dujić, te policijskim šefovima koji su također ispitani", piše N1.

Policajka je u svojoj prijavi opisala kako ju je Dujić umalo udarila svojim automobilom marke Audi i to nakon što joj je policajka dala znak da stane. Dujić se nije zaustavila kod blokadnog punkta već je policajki pokazala srednji prst i zaurlala "j…. ti mater, dolje mi je kuća”.

Slučaj je prijavila dva dana kasnije, 2. kolovoza, nakon što je vozačicu i majku vidjela u medijima.

Opisala je i da su joj nadređeni sugerirali da ne podnese prijavu jer su Dujići “cili život broj jedan u svemu” te da nema smisla podnijeti prijavu s obzirom na to da ju nije podnijela onoga dana kad se to i dogodilo.

Verzija Anne Dujić

Anna Dujić u svom je iskazu izjavila da nije krenula vozilom na policajku, već se ova naslonila na njezin automobil i rekla joj da može proći dalje samo ako ju pregazi.

Ispričala se zbog urlanja i vrijeđanja vatrogasaca i policajke. Što je toga dana u kamere urlala Dujić, možete pročitati ovdje.

Izjavila je da je bila u šoku i rekla stvari zbog kojih joj je sada žao. Državno tužiteljstvo, koje smatra da je kći šefa Hrvatskih šuma bila u strahu za svoju obitelj i imovinu, prihvatilo je njezinu ispriku.

Pročitajte i ovo Sve je krenulo pozivom S bankovne aplikacije koju Hrvati obožavaju skinuli gotovo 200 tisuća eura: "Trebalo im je 23 minute..."

Pročitajte i ovo Problemi u sustavu Znakovita poruka državnoj tajnici i ministru: "Srušit će vas ulica, bando HDZ"

Pročitajte i ovo Ne dopuštaju mu prilaz Cijela Europa strahuje da je ovo ruski trojanski konj: "To je plutajuća megabomba"