GOST DNEVNIKA NOVE TV

Je li on novi šef SDP-a? Evo zašto misli da treba voditi najveću oporbenu stranku

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Bude li sve po planu za šest dana znat ćemo i tko će biti novi predsjednik SDP-a. Dnevnik Nove TV doznaje kako će izgledati još jedan tjedan kampanje Siniše Hajdaša Dončića.

Dvojica kandidata će se u drugome krugu boriti za mjesto predsjednika SDP-a. Reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac je razgovarala s kandidatom Sinišom Hajdašem Dončićem kojemu je u subotu nedostajalo stotinjak glasova za pobjedu.

"Imam 50 godina, imam životno, organizacijsko i političko iskustvo. Poznajem teren, nijedne izbore nisam izgubio od HDZ-a od 2009. godine kada sam se kandidirao prvi puta za župana gdje sam pobijedio u prom krugu. Bio prvi ili zadnji na listi SDP-a, dobivao sam najveći broj preferencijalnih glasova SDP-ovaca.

U Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje sam predsjednik županijske organizacije, gdje sam prvi, a ne drugi, dakle imamo preko 15 ili 16 naših načelnika, načelnica, gradonačelnika i gradonačelnica što znači da mi je teren jako blizak", rekao je Hajdaš Dončić. 

Osvrućući se na poteze protivnika je rekao da svatko radi ono što želi. "Mi u SDP-u smo definitivno demokratska stranka, nemamo skrivene izbore kao što imaju neki ili nemamo samo jednog kandidata, tako da ovaj drugi krug za SDP uopće nije loš", poručio je. 

Hajdaš Dončić smatra da bi se u SDP-u trebala pojačati organizacija na terenu, osobito u Slavoniji i Dalmaciji te u Istri. 

Smatra da činjenica što nije pobijedio u prvom krugu ne odražava poraz. "Nije to moj poraz, izlaznost je takva kakva je, nadam se da će izlaznost u drugom krugu biti veća", poručio je. Ovim putem je i čestitao svima koji su izabrani u predsjedništvo i u glavni odbor. 

Ako pobijedi planira održavati dobar odnos s ostalim članovima. "Otvoren sam i uključen, pod crvenim kišobranom SDP-a ima mjesta za sve".

Protivničkom kandidatu je poslao poruku te poručio da želi da pobjedi sljedeće godine na izborima za gradonačelnika Makarske

 

Pročitajte i ovo užas zbog borisa FOTO/VIDEO Neviđena katastrofa u Češkoj: Ulice pod vodom, stanovnici s vodom do pazuha, pješčani nasipi...

Pročitajte i ovo Iz minute u minutu Potpuni kaos zbog poplava: Raste broj mrtvih i nestalih, na tisuće evakuiranih