Sad je i službeno

Nesreću ipak skrivio pijani župan, konačno objavljeni detalji: Ozlijeđeno petero ljudi, među njima i djeca

Damir Dekanić Foto: Vlado Kos/Cropix
Policija je objavila rezultate očevida prometne nesreće u kojoj je sudjelovao župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić.

Očevidom prometne nesreće utvrđeno je kako je 53-godišnji župan Vukovarsko-srijemske županije izazvao prometnu nesreću u kojoj je pet osoba lakše ozlijeđeno i nastala je materijalna šteta. To je u suprotnosti s njegovom izjavom koju je dao odmah nakon nesreće.

"Jesam, imao sam prometnu nesreću koju je prouzročio netko drugi, ali sam ja jedan od onih koji je sudjelovao u njoj", rekao je sinoć Dekanić za 24sata.

Istina je, međutim, bitno drukčija. U policijskom priopćenju kaže se da je 53-godišnjak (župan Damir Dekanić) 19. lipnja oko 21:25 vozio automobil marke Renault vinkovačkih registracijskih oznaka dok je u organizmu imao 0,84 promila alkohola, a kretao se državnom cestom D-46 u smjeru Jarmine.

Dolaskom do dijela ceste gdje se obavljaju radovi brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, gustoći prometa i vidljivosti. Zbog toga je prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio osobnog automobila marke Peugeot vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je ispred njega upravljao 29-godišnjak, kojemu je policija izmjerila 2,12 promila alkohola u organizmu, a u vrijeme prometne nesreće nije bio vezan. Automobil 29-godišnjaka odbačen je unaprijed te dolazi do udara u stražnji dio automobila marke Citroen vinkovačkih registracijskih oznaka koji je u koloni vozila zaustavio 30-godišnjak, a zatim je u nastavku kretanja njegovo vozilo udarilo i u stražnji dio Opela vinkovačkih registracija, koji je ispred semafora zaustavio 58-godišnji vozač.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica Spašavali gradonačelnika koji je vozio pijan: Pod istragom četvorka iz Vrbovskog, ali ne i gradonačelnik

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 30-godišnji vozač i troje putnika u njegovu automobilu (31-godišnjakinja i dvoje djece) te 29-godišnji vozač, a liječnička pomoć pružena im je u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.

53-godišnjaku i 29-godišnjaku u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci uzeti su uzorci krvi i urina radi vještačenja na prisutnost alkohola u organizmu te su smješteni u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Također su im privremeno oduzete vozačke dozvole i osobni automobili kojima su upravljali.

"Po zaprimanju rezultata analize krvi i urina protiv obojice slijede odgovarajuće prijave uz izricanje i zaštitnih mjera zabrane upravljanja motornim vozilima zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama", priopćili su iz policije.