Područje sigurnosti i zdravlja na radu

Reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović dobila nagradu za najbolji novinarski rad: "Ovakve se teme trebaju čuti"

Reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović dobitnica je godišnje nagrade za najbolji novinarski rad u području sigurnosti i zdravlja na radu.

Zavod za istraživanje i razvoj sigurnosti je na 23. nacionalnoj Konferenciji zaštite na radu reporterki Dnevnika Nove TV Matei Ćorić Brunović dodijelio godišnju nagradu za najbolji novinarski rad u području sigurnosti i zdravlja na radu.

  Pročitajte i ovo DORH na potezu Pacijentice godinama optužuju zagrebačkog kirurga da ih je unakazio, konačno reagirala i Komora

Nagradu je dobila zbog priloga o radnicima koji rade u ekstremnim temperaturnim uvjetima: radnicima u hladnjači na minus 20 stupnjeva, ali i staklopuhačima koji rade na paklenim vrućinama.

"Ovo nije samo moja nagrada, ovo je i nagrada snimatelja, u ovom slučaju Dejana Mikića, montažera, ali i cijele ekipe Dnevnika Nove TV. Iznimno mi je drago da je nagrađena upravo ova priča o radnicima koji rade u ekstremnim uvjetima jer volim te ljudske priče. Upravo smo sad na konferenciji čuli da godišnje bude preko 17.000 ozljeda na radu, imali smo i ovu situaciju na Jakuševcu gdje je teško ozlijeđen radnik. To je samo motivacija da i dalje govorimo o ovakvim temama jer se ovakve teme trebaju čuti", rekla je reporterka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr