Lijepa naša najskuplja

Poražavajuća usporedba cijena u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji: "Kod nas je nenormalno skupo, a imamo najmanje plaće"

Iako je inflacija u Hrvatskoj u laganom opadanju to se ne vidi na cijenama namjernica. Reporter Dnevnika Nove TV provjerio je cijene istih namjernica u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji.

Percepcija građana o previsokim cijenama nije bez temelja. U to se uvjerila i ekipa Dnevnika Nove TV. Bili su u tri grada u tri države u tri iste trgovine te kupili iste namirnice. Rezultat očekivan - Hrvatska je najskuplja!

Provjerili su cijene tri obroka - "Šelinke" tradicionalne slovenske juhe od celera, pohanog odreska i zagorskih štrukli. Osim toga usporedili su i cijene goriva i autocesta, ali i plaće u ove tri države.

Podaci Eurostata pokazuju da prosječni Hrvat na godinu zaradi 12.330 eura, Slovenac pet tisuća eura više, dok prosječni Austrijanac na godinu zaradi čak 38.000 eura.

"Idemo u Sloveniju u šoping, znači ovdje je su cijene nenormalne u usporedbi sa Slovenijom“, rekao je Andrej iz Varaždina.

Više detalja pogledajte u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Dine Goleša.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Pročitajte i ovo Opraštaju se od 13-godišnjaka Policija otkrila detalje uhićenja i što je bacilo sumnju na vozača koji je autom ubio dječaka: "Počeo je biti agresivan, vrijeđati..."

Pročitajte i ovo "kreni i miniraj" Penava zaprijetio: "Pokazat ću vam tko je Mario Radić, od prošlosti se ne može pobjeći"