Situacija je pod kontrolom

Vatogasni zapovjednik o troškovima nakon požara: "Intervencije će sigurno koštati više od dva milijuna eura"

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Vatrogasci na području Tučepa i Podgore i dalje imaju puno posla jer se svako malo pojavljuje vatra unutar požarišta. Tri velika požara ovaj tjedan u Dalmaciji progutala su više od 3 i pol tisuće hektara. Što o svemu kažu vatogasci provjerio je novinar Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Kakvo je stanje na području cijele Hrvatske, budno se prati i u operativnom vatrogasnom dežurstvu u Divuljama. Domagoj Mikić o situaciji je razgovarao s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem.

"Uz pomoć više kamera prati se gotovo cijela Dalmacija, vatrogasci iz operativnog dežurstva mogu sve pratiti gotovo iz minute u minutu i lako alarmirati kolege. Trenutno je sve mirno", izvijestio je Mikić.

Zapovjednik Tucaković prokomentirao je nastalu štetu nakon velika tri požara.

"Šteta je sigurno nepopravljiva, sigurno će se o tome još govoriti kad nastanu prve procjene, a i do sada je sve već puno koštalo. 

Vatrogasci su do sada sigurno potrošili više od dva milijuna eura, samo milijun i 700 tisuća eura koštale su intervencije zračnih snaga", rekao je zapovjednik te zahvalio svim vatrogscima i vatrogaskinjama.

Pročitajte i ovo U sridu Jure Domazet Lošo slavodobitnik je 309. Sinjske alke

Pročitajte i ovo Gužve će biti i u ponedjeljak Prometne nesreće odnijele tri života, vozači poručili: "Ima svakakvih pretjecanja, moraš biti oprezan..."

Rekao je i kakva je situacija na terenu.

"Požari su stabilno, ekipe i dalje dežuraju kod Vrsina, Tučepa i u Skradinskom zaleđu. Vatrogasci su radili i na vrhu Biokova, a poslali smo i dva air-traktora da izvide situaciju. Vatrogasci poslani na ispomoć iz 10 vatrogasnih zajednica sretno su se vratili kućama", rekao je Tucaković.

Što je rekao o ovogodišnjoj požarnoj sezoni i kako je ocijenio suradnju s policijom, ali i Vladom, pogledajte u videoprilogu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.