Zlatne šibe po pet eura idu dobro s Dubai fritulama po 11 eura. Ipak, za osladiti se fritulama nije nužno potreban gotovinski kredit. Reporterka Dnevnika Nove TV Bruna Papić napravila ih je po klasičnom receptu s kojim nema greške.
Obične ili s preljevom, fritule su zvijezda svakog adventa. Od cijena na kućicama zavrti se u glavi, a domaće je za Dnevnik Nove TV napravila slastičarka Antonija Nikolić.
Jaja, brašno, jogurt, šećer, grožđice i mirodije po volji. Sve u jednu zdjelu prije miksanja.
"Najteži dio fritula je oblikovati ih, ali meni je najdraži. Ovo mi je baš gušt", rekla je slastičarka.
Idealna temperatura pečenja je 160 stupnjeva.
"Bilo bi idealno da imate termometar, što nemate. Ali uvijek postoji stara metoda testiranja temperature s kuhačom", objasnila je Antonija.
O ovoj jednostavnoj slastici naveliko se debatira - meke ili hrskave?
"Meni je zapravo svejedno. Samo da je ukusno. Ako se išta može rastavit na proste faktore, mogu se fritule", našalila se Antonija.
Šećer u prahu na kraju, ali s malom tajnom velikih majstora.
"Stavit ćemo dvije, tri žlice gustina u šećer u prahu da se šećer ne bi rastopio", dodala je Antonija.
Ali...to nije sve. Za Novu TV napravila je popularne Dubai fritule.
"Zapravo smo shvatili da je stvar poprilično jednostavna, ali su sastojci poprilično egzotični i skupi. Dubai fenomen možemo stavit u sve. Aplicirat na sve, pa makar i na šminku. Ja sam sigurna da bi to uspjeli napraviti", rekla je Antonija.
Dubai fritule ipak ćemo ostaviti ugostiteljima na volju, a za klasične, domaće i uvijek najslađe, izdvojeno je 6 eura i 90 centi. I to za četveročlanu obitelj. Uslast!