neće primiti plaću za rujan

Tuga, suze i bol u Daruvaru: Tridesetak radnica došlo na posao, ali dočekao ih je otkaz

Radnice daruvarske tekstilne tvrtke Leonarda u ponedjeljak je na poslu dočekao otkaz. Uz to, neće primiti plaću za deveti mjesec iako im je to obećano.

Tridesetak radnica daruvarske tekstilne tvrtke Leonarda u ponedjeljak je došlo na posao, ali dočekao ih je otkaz. Iako su uredno odradile i cijeli rujan, rečeno im je kako plaću za ovaj mjesec neće dobiti - jer je tvrtka u blokadi.

Ispred zaključanih vrata ostale su do kraja radnog vremena. Mnoge od njih ovdje su provele gotovo dva desetljeća te iako imaju pravo i na otpremninu - pitanje je kada i hoće li dobiti išta od tog.

"Još nas je prošli tjedan zamolila i 100 posto nam obećala da će biti plaća za deveti mjesec. I još ako ostanemo koji dan u desetom mjesecu, da će nam to biti plaćeno uz plaću u devetom mjesecu ako se posao ne završi. Pristale smo na to samo da dobijemo tu plaću da bi nakon dva dana, tijekom vikenda rekla kako je njoj račun blokiran i kako ona nema nama za plaću dati i da mi možemo ići", rekla je jedna od radnica Ljiljana Franić. 

"Znači za mene i za sve ostale najveća tragedija je ova zadnja plaća što nismo dobile. Jer sad ovaj mjesec jednostavno ne znam od čega da živim", rekla je druga radnica Smiljka Vuk.

Pročitajte i ovo Kakav ulov U Hrvatskoj uhićen Srbin s Interpolove tjeralice: Tražilo ga se diljem Europe, evo što ga je razotkrilo

Pročitajte i ovo Pokrenuta istraga Mrtav muškarac pronađen u dvorištu kod Petrinje

Povezane teme