Prošlo 12.000 vozila

Ekipa Dnevnika Nove TV provjerila koliko Pelješki most skraćuje put: Šef HC-a uputio važno upozorenje

Dnevnik Nove TV doznaje kako je protekao prvi prometni dan na Pelješkom mostu.

Pelješki most je povezao Hrvatsku s krajnjim jugom i prvi puta kopneno spojio njezin cjelokupni teritorij. Koliko je skratio put od Slanog do Opuzena provjerili su novinari Dnevnika Nove TV Mario Jurič i Paula Klaić Saulačić. Paula je krenula preko mosta, a Mario starim kopnenim putem, preko Neuma.

Kako je tekla vožnja i tko je stigao prije, pogledajte u videoprilogu.

Paula Klaić Saulačić izvijestila je i kako je protekao prvi prometni dan na Pelješkom mostu. U centru za nadzor prometa razgovarala je s voditeljem za promet Hrvatskih Cesta, Slavišom Babićem.

Pročitajte i ovo pogledajte tko je sve došao! Elegantna Kolinda ukrala je pozornost na otvorenju Pelješkog mosta, a fotka koju je sama objavila pravi je hit!

Pročitajte i ovo OSTVAREN SAN VELIKA FOTOGALERIJA Pogledajte neke od najboljih trenutaka otvaranja Pelješkog mosta

"Do 19 sati Pelješkim mostom prevezlo se 11 922 vozila"  rekao je Slaviša Babić. "Dakle u ovom smo trenutku već na 12 tisuća vozila".

"Situacija je u redu i većih problema nema", rekao je Babić i priznao da je bilo tek nekih manjih "zbog nesavjesnih sudionika u prometu, jer kretanje pješaka i biciklista nije predviđeno Pelješkim mostom" naglasio je. No, kaže, može razumjeti veliki interes građana i želju za fotografiranjem "S ljudske strane možemo razumjeti, ali morate znati da je boravak na zaustavnoj traci nije dozvoljen".

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

 

Povezane teme