(ne)riješeni imovinskopravni odnosi

Provjerili smo obustavljaju li se doista radovi na remetinečkom rotoru

Snimka nove regulacije prometa iz zraka (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
U srijedu se pojavila informacija da će se radovi na remetinečkom rotoru u Zagrebu privremeno obustaviti zbog "neriješenih imovinskopravnih odnosa", no kako iz Grada doznajemo, informacija da će radovi biti obustavljeni netočna je.

Nakon što se u javnosti pojavila informacija da će zbog nerješenih imovinskopravnih odnosa radovi na remetinečkom rotoru biti privremeno zaustavljeni, otišli smo na gradilište te provjerili istinitost te informacije.

Odgovorni na gradilištu rekli su nam da prvi put čuju za takvo nešto, a iz Grada Zagreba doznajemo da je informacija da će radovi biti obustavljeni netočna. Iz Grada su ubrzo odgovorili na naš upit vezan za to.

"Imovinskopravni odnosi u okviru zahvata rotora Remetinec su riješeni osim na suvlasničkom dijelu na k.č.br. 973 k.o. Blato, gdje je u tijeku postupak izvlaštenja, s  time da je Grad Zagreb većinski vlasnik toga zemljišta.

Stoga se ne planiraju prekinuti, a niti obustaviti radovi na gradnji predmetnog zahvata, budući da se predmetni radovi izvode sukladno izvršnoj građevinskoj dozvoli", stoji u odgovoru Gradskog Ureda za imovinskopravne poslove i imovinu Grada koji smo dobili.

Podsjetimo, remetinečki rotor zatvoren je od 16. prosinca, a alternativni pravci kojima se otad prometuje dosad su se pokazali adekvatnim rješenjem dok su u tijeku radovi na rekonstrukciji tog najprometnijeg zagrebačkog prometnog čvora.

Povezane teme