Potpuni kolaps sustava

Prosvjed roditelja ispred škole: I dalje nema rješenja - "Netko je problem trebao detektirati puno prije škole"

Roditelji djece koja pohađaju zagrebačku školu u koju je nedavno premješten problematični učenik prosvjeduju ispred škole. Dan ranije ravnatelj je dao ostavku, a i dalje se ne nalazi rješenje za smirivanje situacije.

Prosvjed roditelja čija djeca ponovno ne idu u školu jer se na nastavu vratio problematični učenik prati novinarka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica. Ispred škole se u utorak okupio doista velik broj roditelja i djece.

Problem i dalje nije riješen, rekao je Ivan Vrdoljak, odvjetnik grupe roditelja, i dodao kako još nije odlučeno hoće li djeca sutra ići u školu.

"Ravnatelja koji je dao ostavku pozivamo da se vrati. Činjenica je da svi mi iz zbornice moramo sada biti zajedno u ovoj situaciji jer ovdje ne treba tražiti krivca, a osobito ne u ravnateljima, stručnoj službi ili nastavnicima. U ovoj situaciji škola je bila nemoćna", rekla je Antonija Mirosavljević, predsjednica Udruge ravnatelja osnovnih škola.

Mirosavljević kaže da je dječak koji je na početku bio problem sada postao žrtva.

"Netko je problem trebao detektirati puno prije škole. Između ostaloga, psihofizičko stanje djeteta određuje osnivač, odnosno Grad Zagreb u ovom slučaju", navela je Mirosavljević i zaključila da hitno treba donijeti rješenje o primjerenom obliku školovanja djeteta.

"Pod hitno treba i vratiti ravnatelja u školu i smanjiti tenzije. Nije nikome u interesu, ni roditeljima koji ovdje stoje, ni ovoj djeci, pa ni ovom djetetu koje treba zaštitu, a prvenstveno zaštitu svojih roditelja. Ako ne funkcionira komunikacija između roditelja i škole, koja se sigurno dogodila u ovom slučaju, pada sve ovo što danas vidimo", zaključila je.

Sanja Vištica doznala je da je Ministarstvo još u svibnju alarmiralo Centar za socijalni rad. No ne zna se zašto rješenje još nije pronađeno. Sustav, istaknula je Vištica, svojom tromošću mrcvari sve aktere ove mučne priče.

 

Pročitajte i ovo sustav zakazao Ministarstvo prije pet mjeseci tražilo posebnog skrbnika za problematičnog dječaka, no odgovor nije stigao

Pročitajte i ovo Roditelji ogorčeni Novi prosvjed nakon što se problematični dječak pojavio u školi: "Osjećamo se izigrano od sustava..."

Pročitajte i ovo grozan slučaj Je li ovo rješenje za slučaj problematičnog dječaka? "S mamom se ne može dogovoriti"