Policija istražuje događaj

Proširila se snimka na kojoj strani radnici ganjaju maloljetnike, jednog su i uhvatili: "Nisam ništa učinio. Nisam bio tamo"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Na internetu je objavljena snimka incidenta u Zagrebu u kojem su sudjelovali strani radnici i nekoliko mladića.

Društvenim mrežama proširila se snimka koja prikazuje incident u kojem su sudjelovali strani radnici i skupina mladića. Zasad je nepoznato što se točno dogodilo na zagrebačkom Jarunu i što je izazvalo potjeru radnika za, kako se čini, maloljetnicima, ali zagrebačka policija istražuje okolnosti događaja.

"Policijska uprava zagrebačka upoznata je s događajem. Kriminalističko istraživanje i utvrđivanje činjenica je u tijeku, a više će informacija biti objavljeno na kraju istrage", potvrdili su nam.

Na početku snimke, čiji je autor strani radnik, vidi se da skupina radnika, od kojih većina na leđima nosi Woltovu torbu, biciklima stiže do grupe mladića koji stoje pored klupe na nogostupu. Jedan od radnika prstom pokazuje na dvojicu mladića koji se nalaze u daljini i koji su odmah nakon toga pobjegli.

Strani radnici dolaze do mladića Foto:Screenshot

Bježati su zatim počeli i mladići koji su im bili blizu, ali jednog je strani radnik uspio zaustaviti. On je digao ruke u zrak i na engleskom rekao: "Nisam bio tamo." Radnik ga je pokušao posjesti na klupu, ali mladić je iskoristio priliku i uspio pobjeći te su radnici krenuli u potjeru za njim.

Strani radnik u potjeri za mladićem Foto:Screenshot

U trk se bacio i autor videa, zbog čega je idućih nekoliko sekundi snimao tlo pa se ne vidi kako se potjera odvijala. Međutim, kad je podigao kameru, vidi se da je više stranih radnika uspjelo uhvatiti mladića. Dvojica su ga držala za ruke i odvodila, a on je na engleskom govorio: "Nisam ništa učinio, nisam ništa učinio. Nisam bio tamo. Dečki, nisam ništa učinio."

Strani radnici uhvatili mladića Foto:Screenshot

Kao što iz snimke nije jasno što je prethodilo incidentu, tako se ne vidi ni kako je sve završilo jer ona naglo završava u trenutku u kojem odvode mladića.

Strani radnici uhvatili mladića Foto:Screenshot

Oglasio se Wolt

O ovom smo događaju poslali upit i Woltu.

"O ovom nemilom događaju saznali smo preko videosnimke koja kruži društvenim mrežama. Tijekom događaja naši partneri dostavljači, koje je prethodno napala grupa maloljetnika, bili su angažirani preko agregatora koji surađuje s našom platformom", stoji u odgovoru.

"Želimo jasno naglasiti da u potpunosti surađujemo s agregatorom i policijom, koja provodi istragu. S obzirom na to da je istraga u tijeku, slučaj ne možemo dalje komentirati. S agregatorom preko kojeg partneri dostavljači obavljaju dostave za platformu Wolt utvrđujemo sve činjenice događaja koje je snimio jedan od partnera dostavljača", dodaje se.

"Oštro osuđujemo svaki oblik nasilja i čvrsto stojimo uz naše vrijednosti koje promoviraju sigurnost i poštovanje za sve", zaključili su iz Wolta.

Radnici o razlogu za snimanje incidenta

Osoba koja je DNEVNIK.hr-u poslala snimku potjere rekla je da je radnik ovaj incident snimio zbog opetovanih napada koji se u zadnje vrijeme događaju na strane državljane. Radnici su se, dodala je, okupili da bi se obranili od mladića.

Ističu da ih ljudi pljačkaju na ulici, da znaju naručiti hranu i odbiti platiti, a u posljednjih tjedan dana u Zagrebu je zabilježeno šest napada na strane radnike.

Jednom je radniku na Srednjacima zbog napada razbijena arkada i ima prijelom ruke. Njegovi sunarodnjaci su ispričali da su napadači bili mlađi od 18 godina, da je među njima bilo i cura, te da su bili pod maskama.

Hrvatski suverenisti reagirali na snimku

Na snimku potjere osvrnuo se Davorin Karačić iz Hrvatskih suverenista Grada Zagreba.

"Hrvatski suverenisti zgroženi su prizorima koji su se dogodili u Zagrebu gdje su strani azijski radnici napali i maltretirali domaću djecu. Iz samog videa koji su napadači snimili jasno se vidi da se radi o eklatantnom primjeru počinjenja kaznenog djela nasilničkog ponašanja na štetu djeteta", stoji u priopćenju.

Dodao je da Hrvatski suverenisti od policije očekuju brzu reakciju, procesuiranje te deportaciju napadača koji, tvrdi, ni po čemu nisu kompatibilni s načinom ponašanja u razvijenoj civiliziranoj državi.

"Iskreno se nadamo da ovo neće biti zaboravljen slučaj, a ta djeca tek žrtve prinesene na oltar političke korektnosti i multikulturalnosti koje, nažalost, vladajuća većina želi provesti u Hrvatskoj", zaključio je Karačić.

Pročitajte i ovo nezakonito trgovanje plinom Velika pljačka INA-e: Podignuta optužnica protiv sedam osoba i jedne tvrtke, šteta 160 milijuna eura!

Pročitajte i ovo Nova pravila Uskoro počinje naplata ulaska u šengenski prostor: Pogledajte tko će i kad morati platiti za ulaz

Povezane teme