Odnesena na analizu

Kupila čokoladicu i dala je djetetu, uslijedio je šok: "Uočili smo da se nešto iz nje razvlači"

Kupovina čokoladica (ilustracija) Foto: Getty Images
Roditelji su u čokoladici koju su kupili za svoje dijete pronašli komade plastike. Šokirani, o svemu su obavijestili nadležna tijela.

U jednoj koprivničkoj prodavaonici Kauflanda kupljena je čokoladica Paw Patrol. U njoj je kasnije pronađeno "strano tijelo", a kako tvrde roditelji, radi se o vlaknima plastike.

O svemu je obaviješten Inspektorat RH, a čokoladica je u međuvremenu odnesena na analizu u NZZJZ "Andrija Štampar".

O nastaloj situaciji obavijestila je grupa na Facebooku "Hallo, inspektore", koju je pokrenuo Europski centar izvrsnosti potrošača.

"Dijete nam je počelo jesti čokoladu Paw patrol. Uočili smo kako mu se nešto razvlači iz te čokolade te ga spriječili dalje u konzumaciji. Kada smo malo bolje pogledali, utvrdili smo kako se radi o vlaknima nekakve plave plastike. Prelomivši preostale dijelove čokolade, pronašli smo još veće dijelove plastike u sadržaju, što nas je u najmanju ruku šokiralo", ispričala je zabrinuta majka i zatražila savjet.

S obzirom na to da je postajala opravdana opasnost od gušenja kod djece koja bi mogla konzumirati tu čokoladu, iz Europskog centra izvrsnosti potrošača savjetovali su roditelje da se obrate lancu Kaufland, uvozniku proizvoda, firmi Petrificus iz Zagreba te proizvođaču Falcon grupi iz Podgorice u Crnoj Gori. Osim toga, savjetovali su joj i da sačuva čokoladicu radi analize.

U ponedjeljak je po čokoladicu došao uvoznik Petrificus te su je, zajedno s cjelokupnom zalihom tog proizvoda iz trgovine u Koprivnici, poslali na analizu u NZJZ "Andrija Štampar".

"U dogovoru s trgovačkim lancem Kaufland sva zaliha tog artikla bit će privremeno povučena iz prodaje dok se ne završe analize", izvijestio je Jure Radoš iz Petrificusa. 

Pozvao je potrošače, a posebno djecu, da iz preventivnih razloga ne konzumiraju čokoladicu. Kupce su pozvali da čokoladicu vrate na prodajno mjesto uz predočenje računa ili obraćanjem na e-adresu info@petrificus.hr.

Navedena čokolada, osim u Hrvatskoj, prodaje se i u drugim okolnim državama, pa se očekuje preventivno postupanje i drugih uvoznika i distributera, naveli su u grupi "Hallo, inspektore".

 

Pročitajte i ovo Optužen dvojac Podignuta optužnica za ubojstvo malene Danke: "Svi i dalje krive mene"

Pročitajte i ovo Policija traga za njime Spasili djevojčicu (6) od silovanja: Manijak napao malenu, a onda su uletjeli oni

Pročitajte i ovo Dao iskaz Progovorio vozač oklopnjaka srpske vojske koji je usmrtio troje djece, njihova oca i susjedu