broj žrtava raste

Pronađeno tijelo zakopano ispod nanosa vode i mulja

Posljedice poplava u Buturović Polju, Bosna i Hercegovina Foto: Antonio Balic/Cropix
Na području Konjica otkriveno je tijelo još jedne žrtve poplava i odrona koje su prošloga tjedna pogodile sjeverni dio Hercegovine i središnji dio Bosne što je dovelo i do potpunog prekida željezničkog i cestovnog prometa i velikih gubitaka u gospodarstvu. 

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić potvrdio je za lokalne medije da su spasilačke ekipe pronašle tijelo nastradale osobe s područja Buturović Polja te da je u tijeku izvlačenje žrtve iz nanosa vode i mulja.

Time se broj žrtava iz sjevernog dijela Hercegovine povećao na 21, dok su u Fojnici poginule tri osobe. 

Najveći broj osoba poginuo je u odronima kamenja u naselju Donja Jablanica, gdje je teško oštećena i željeznička pruga te je u potpunom prekidu veza s lukom Ploče. 

U luci Ploče se trenutačno nalazi 400.000 tona raznih roba za BiH zbog čega trpi ova luka, ali i brojne kompanije iz središnjeg dijela BiH. Zbog prekida željezničkog prometa.

Željeznice Federacije BiH svakoga dana gube oko 125.000 eura.

Pročitajte i ovo Nestali u petak Strava kod susjeda: U kanalu hidroelektrane nađeno tijelo djevojčice (14) i mladića (25)

Pročitajte i ovo scene kao iz filma FOTOGALERIJA U centru Zagreba ozlijeđen policajac, ulica pod opsadom interventne policije! Cure detalji o incidentu