angažirali i PR agenciju

Procurile skandalozne poruke iz WhatsApp grupe brodara: "Dajmo svi po 100 eura da idiota netko provoza u gepeku, da ga istrese"

Ilustracija Foto: Ante Cizmic/Cropix
Iz WhatsApp grupe hrvatskih privatnih brodara procurile su skandalozne poruke. Morski.hr prijavio je sve kriminalističkoj policiji i Državnom odvjetništvu.

Hrvatska udruga privatnih brodara zbog tekstova koje objavljuje portal Morski.hr odlučila je angažirati PR agenciju za čak 100 tisuća eura, no portal je objavio snimku sa sastanka brodara i poruke koje idu toliko daleko da se predlaže otmica novinara Morskog, odnosno da ga se malo provoza u gepeku.

Morski.hr piše kako su poruke i snimka objavljeni u WhatsApp grupi kako bi i ostali sudionici koji nisu bili na sastanku bili informirani o odlukama.
Prema dokumentima koje je dobio portal, Hrvatska udruga privatnih brodara pod vodstvom Arsena Ercegovića, angažirala je PR agenciju IMC iz Zagreba, koju zastupa PR stručnjakinja Ankica Mamić. S njom su održali sastanak, o kojem su u jednom dokumentu obavijestili ostale članove udruge.

"Poštovani brodari,

Sukladno zaključcima sa sastanka brodara (zapisnik sa kojeg ste već dobili) održanog 17.08.2024. u Splitu, Udruga je pronašla odvjetnika Tihomira Duplića koji je stručnjak za pomorsko pravo te jednu od najboljih PR agencija u Hrvatskoj koju vodi poznata PR stručnjakinja Ankica Mamić.

U prilogu šaljemo snimku razgovora predstavnika Udruge i gđe. Mamić te ponudu koju smo dobili od te agencije. Udruga je kontaktirala i još jednog poznatog PR stručnjaka Jerka Trogrlića koji je također spreman na suradnju pa će se i s njim obaviti detaljan razgovor i zatražiti njegova ponuda.

Ugovor sa PR agencijom se potpisuje na godinu dana a ukupni iznos doseže 100.000 € pa Udruga sama iz svojih sredstava dobivenih od uplata članarine to ne može pokriti. I na navedenom sastanku je već najavljeno da će se sredstva za ovu svrhu prikupljati zasebno.

S obzirom na sve navedeno, Upravni odbor Udruge na čelu sa predsjednikom Udruge je odlučio da uputi ovaj poziv svim brodarima da uplate 1000 € po brodu (uplatnica u prilogu) u roku idućih sedam dana. Ako se prikupi dovoljan iznos, Udruga će potpisati Ugovor sa PR agencijom. U protivnom, udruga će vratiti novac onima koji su uplatili. Dakle, drage naše kolege, sve je na vama. Svi ste svjedoci stalnog negativnog pisanja o nama turističkim brodarima po raznim medijima, poglavito onom Morski.hr. A sukladno toj negativnoj slici, prema nama se tako odnose i ostali dionici sa kojima se susrećemo u našem poslovanju kao što su predstavnici raznih institucija te cjelokupna javnost. Konačno je došlo vrijeme da kažemo dosta i krenemo u svojevrsnu medijsku ofenzivu da pokažemo svima koliko smo važni za naše društvo i državu te da potvrdimo ugled i položaj koji zaslužujemo svojim predanim radom.

Imamo brand koji je jedinstven u Europi a i svijetu koji smo sami stvorili i vrijeme je da nam se to prizna i prikladno vrednuje a ne da nas se stalno omalovažava. To nećemo postići ako i dalje budemo šutjeli na sve nepravde koje nam se nanose.

Zato je iznimno bitno da se svi u ovom trenutku ujedinimo i u što krećem roku prikupimo potrebna sredstva da angažiramo i odvjetnika i PR agenciju koji će se boriti za naša prava i zastupati nas na svim poljima. Ako imate bilo kakav prijedlog ili primjedbu, slobodno se obratite Udruzi. Srdačan pozdrav. Predsjednik HUPB-a, Arsen Ercegović".

"Dajmo svi još po 100 eura da ga netko provoza u portapaku"

Morski.hr piše kako se Ankica Mamić na sastanku hvalila poznanstvima s potpredsjednikom Vlade Brankom Bačićem i novim ministrom turizma Tončijem Glavinom.

Neki su od brodara predložili da se otme novinara Morskog.

"Evo Cesarica (op.a. ime broda) platila i moli za prijedlog da još svi damo po 100 eura, da netko provoza u portapaku (op.a. = prtljažniku) idiota iz Morskog.hr. Red je više da ga neko istrese, pa mu neće više padat na pamet. Hvala", objavio je jedan od njih i WhatsApp grupi Brodari na Jadranu, a navodno se desetak sudionika te interne komunikacije složilo s tim.

Bilo je i prijedloga: "Treba ga provozat trajektom do Brača i golog ostavit na Vidovoj gori."

"Zbog ozbiljnog straha u počinjenje kaznenog djela organiziranog kriminala i za po život i zdravlje naših novinara, sve sudionike ove komunikacije, kao i organizatore koji su ih potakli na to, prijavili smo kriminalističkoj policiji i Državnom odvjetništvu koje u ovim trenucima obavlja aktivnu istragu", poručilo je uredništvo Morskog.hr navodeći kako to nije prvi put da primaju prijetnje brodara.

Pročitajte i ovo Tragičan kraj potrage Pronađen Luka koji je misteriozno nestao, tijelo je u neprepoznatljivom stanju

Pročitajte i ovo Pala uhodana ekipa Filmska akcija u centru grada: Reketari ganjali ugostitelja, tražili ga da im prepiše imovinu