Rastu vodostaji

VIDEO Hrvatska na udaru kiše: Sava se izlila iz korita u Zagrebu, Civilna zaštita poslala upozorenje

Obilna kiša uzrokuje poplave diljem Hrvatske. Rastu vodostaji Kupe, Dobre i Save. Oglasilo se i Ravnateljstvo civilne zaštite.

Hrvatska je na udaru obilne kiše. O svemu se oglasilo i Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-RH na mreži X.

Oko 18 sati objavili su da je doneseno rješenje o uspostavi izvanrednih mjera obrane od poplava na branjenom području Mali sliv Lika. Rijeka Jazmak izlila se iz korita. 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 Zbog visokih vodostaja Save, Kupe i Odre otvorile su ustavu Prevlaka te zamolili stočare da stoku s područja Lonjsko polje, Odransko polje i Žutica sklone na sigurno.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 Zbog obilne kiše tijekom dana se iz korita izlila i Sava u Zagrebu. Prema mjerenju u 18 sati, vodostaj joj iznosi 308 centimetara. 

Sava u Zagrebu izlila se iz korita - 4 Foto:Ronald Gorsic/Cropix

Sava u Zagrebu izlila se iz korita - 3 Foto:Ronald Gorsic/Cropix

Intervenirali vatrogasci

Zbog podizanja vodostaja rijeke Kupe na području Gorskoga kotara, neka su mjesta odsječena zbog vode na cesti.

Problema je bilo i u Istri i na Kvarneru gdje su bujične poplave prouzročile izbijanje šahtova i manju štetu.

Vodostaj rijeke Kupe od jutros je pao za pola metra, međutim, zbog jake kiše ponovno je počeo rasti.

Na području Vrbovskog raste Dobra, koja je poplavila nogometno igralište, no u tom dijelu zasad nema problema u prometu.

"Mirno spavamo jer nismo toliko na udaru. Blaževčani tamo selo do nas je kritično, njih se treba pitat kako će. Do njih se može možda s traktororm, s osobnim autom ne", rekla je Klara Medved iz Vrbovskog.

"Tu je vatrogasna služba vrlo brzo odradila svoj posao, u dva plovila je došlo do prodora vode zbog zatajenja njihovih pumpi i vatrogasci su vrlo brzo otkloniti problem. Nekoliko je vozila na Praputnjaku zapelo u nekih 40-ak cm vode, otvaranjem šahtova ta voda je počela istjecati i vozila smo mogli otkloniti", objasnio je Nikola Tramontana, pomoćnik županijskog vatrogasnog zapovjednika Primorsko-goranske županije.

Pročitajte i ovo 25 neisplaćenih plaća Još jedna tužna priča, radnici poručuju: "Mi smo građani drugog reda ove nesretne države"

Pročitajte i ovo rat na Bliskom istoku FOTO Iran zaprijetio SAD-u napadom i objavio video: Ovako smo udarili na Izrael

Pročitajte i ovo objavila memoare Melania Trump zabila suprugu nož u leđa mjesec dana prije izbora: "Zašto bi itko osim žene...?"