Ubojstvo civila

Priveden 70-godišnjak zbog sumnje na ratni zločin: Evo što je policija pronašla u njegovu domu

Privođenje osumnjičenog Foto: Vlado Kos/Cropix
Policija privela 70-godišnjaka zbog sumnje na počinjenje ratnog zločina 1991. godine.

Dovršena je istraga nad 70-godišnjakom s područja Gvozda kojeg ŽDO u Zagrebu i sisačko-moslavačka policija sumnjiče za počinjenje ratnih zločina protiv civila.

Prema policijskom priopćenju, muškarac, tada 37-godišnjak, zajedno je s još dvojicom muškaraca (32 i 39 godina), koji su u međuvremenu preminuli, 17. srpnja 1991. upucao 50-godišnjeg muškarca na traktoru, nakon čega je žrtva pala u kanal i tamo je kasnije pronađena.

Osumnjičeni je prepoznat kao pripadnik paravojne oružane formacije SAO Krajina te je tog dana došao u Staro Selo Topusko i pištoljem upucao civila.

Ovog ponedjeljka temeljem naloga policija je pretražila dom osumnjičenog 70-godišnjaka te pronašla i oduzela dva pištolja i 600 grama osušene biljke za koju policija smatra da se radi o indijskoj konoplji. Pronađeni predmeti odneseni su na vještačenje.

Osumnjičeni je priveden, a zbog posjedovanja oružja slijedi mu i optužni prijedlog. 

Pročitajte i ovo IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Oni imaju pravo na besplatno dopunsko osiguranje: Provjerite jeste li među njima

Pročitajte i ovo požar u Osijeku FOTO Izgorio automobil poznatog poduzetnika u Slavoniji

Pročitajte i ovo analiza stručnjaka Vozači na rubu živaca zbog ogromnih gužvi u Zagrebu: "Postoji velik problem, došli smo do točke u kojoj promet može stati"

Povezane teme