Koriste logo Hrvatske pošte

Lopovi imaju novu metodu, budite na oprezu: Ako dobijete sumnjivu SMS poruku, nemojte kliknuti na poveznicu!

Mnogi građani dobili su SMS poruku dostavljača o paketu koji nisu ni naručili. Ako ju dobijete i vi, nemojte kliknuti na poveznicu u poruci. Što biste sve mogli time izgubiti, provjerila je ekipa Dnevnika Nove TV.

Za prevarante odmora nema. SMS-s poruke s linkom u kojem trebate ostaviti svoj potpis i podatke sve češći je trend krađe identiteta.

"Prije par dana sam dobio poruku jednu, koja je isto takva, ne znam, promijenite adresu dostave i takve neke prevare", rekao je Domagoj iz Zagreba.

Iz Hrvatske pošte čijim se logom prevaranti koriste šalju jasnu poruku.

"Ako se od vas traže podaci o kreditnoj kartici, tada ste sigurni da je to prevara. Dakle, još jednom ću ponoviti, jedini način plaćanja hrvatskoj pošti je u poštanskom uredu", upozorio je Krešimir Domjančić, glasnogovornik Hrvatske pošte.

Policija u prvih 9 mjeseci ove godine bilježi porast od gotovo 30 posto više prevara.

Najranjivije skupine itekako su na oprezu.

"Kada me netko nepoznati zove nema razgovora, odmah isključim. To su me djeca naučila", kaže jedna Zagrepčanka.

Što savjetuju stručnjaci za sigurnost, pogledajte u videoprilogu Dnevnika Nove TV Domagoja Mikića.

Pročitajte i ovo MIG-ovi idu u mirovinu Dnevnik Nove TV prvi doznaje: Unatoč Rafaleima, hrvatsko nebo čuvat će Mađari i Talijani

Pročitajte i ovo Tragedija u BiH Ovo je četvero mladih koji su sletjeli u rijeku i poginuli: "Zašto baš moja dobra Branka..."

Pročitajte i ovo Oglasio se Kremlj Sjeverna Koreja ušla u rat protiv Ukrajine? "Iza ruskih linija su. Neki su već ubijeni"