Željko Dvekar

Preminuo hrvatski general u 57. godini: Bio je ratni zapovjednik Puma

Željko Dvekar Foto: Facebook/HDZ
Preminuo je general Željko Dvekar, ratni zapovjednik Puma.

Preminuo je brigadni general Hrvatske vojske Željko Dvekar u 57. godini nakon duge i teške bolesti

Genral Dvekar iz Varaždinskih Toplica, bio je ratni zapovjednik 1. pješačke bojne 7. gardijske brigade, čiji su pripadnici prvi ušli u oslobođeni Knin zajedno s pripadnicima 4. gardijske brigade. Tijekom Domovinskog rata predsjednik Franjo Tuđman odlikovao ga je s devet visokih vojnih odličja.

Dvekar je bio i potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije te predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak Varaždinske županije. 

Povodom smrti Željka Dvekara sućut je uputio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković:  

"Poštovana obitelji, s iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti brigadnog generala Željka Dvekara. Pamtit ćemo ga kao istinskog domoljuba, koji je ostavio neizbrisivi trag dajući doprinos obrani Domovine i pobjedi Hrvatske u pravednome Domovinskom ratu - na čemu smo mu zauvijek zahvalni. Kao vijećnik Županijske skupštine general Dvekar svojim predanim radom dao je neizmjerni doprinos razvoju Varaždinske županije. U ovim teškim trenucima za vašu obitelj primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja u ime HDZ-a i u moje osobno ime."

Pročitajte i ovo Buktinja na benzinskoj postaji Vozač BMW-a, koji je izgorio u vozilu nakon tragične nesreće, putovao je na Hvar: Poznato stanje ozlijeđenih u užasu na A1

Pročitajte i ovo Neće odustati Dodik otkrio plan za raspad BiH pa najavio ono od čega strepi i jug Hrvatske: "Ništa nas neće zaustaviti"

Pročitajte i ovo prvi put? Putinov najveći saveznik dignuo avione i oborio ruske kamikaze koje su išle na Ukrajinu!