Sljedeća stanica New York

Plenković prije odlaska u UN stao u Los Angelesu, družio se s hrvatskim iseljenicima

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Premijera Plenkovića u Los Angelesu je primila gradonačelnica Karen Bass, a družio se i s poduzetnicima hrvatskih korijena.

Hrvatski premijer Andrej Plenković uskoro će održati govor pred Općom skupštinom UN-a.

U New York je stigao s američke Zapadne obale, gdje se posljednjih dana družio s hrvatskim iseljenicima. U Los Angelesu ga je primila gradonačelnica Karen Bass. Među ostalim, razgovarali su o Olimpijskim igrama koje će se tamo održati 2028., a Plenković otkriva kako već postoji ideja za lokaciju hrvatske olimpijske kuće.

Premijer se susreo i s 20-tak kalifornijskih poduzetnika hrvatskih korijena.

"Zadovoljni su s onim što Hrvatska danas jest. Sugeriraju još određene pomake i pogledu administrativnih barijera i u pogledu olakšavanja čitavoga poslovnoga procesa i ulaganja u Hrvatskoj i zato je ta povratna informacija itekako bila korisna. Nije tako česta situacija da ministri ili predsjednici Vlade posjećuju Zapadnu obalu SAD-a, pa je onda njima to posebno drago, to je ipak znak poštovanja i pažnje i želje da budu itekako angažirani", izjavio je premijer Plenković.

 

Pročitajte i ovo Nevjerojatno Iznenadio ih pronalazak na gradilištu, dosad iskopali stotine tona: "Zato su se neki toliko protivili ovoj lokaciji..."

Pročitajte i ovo Čeka operaciju Barakuda napala Slovenca u šibenskom akvatoriju: "Pitanje je hoće li mu liječnici moći spasiti vid"