Svečanost u Splitu

VIDEO Plenković opleo po Milanoviću: "Zlokobni kršitelj Ustava promašio je mandat." Osvrnuo se i na vojni rok

"Ne znam odakle ta tema o odgodi vojnog roka. Zlokobni kršitej Ustava reagira na neke novinske članke", poručio je Plenković.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije u Hrvatskom narodnom kazalištu Split u povodu obilježavanja Dana županije. Potom se obratio javnosti.

"Drago nam je što je Vlada partner u razvoju cijele Dalmacije i priobalnog područja i otoka i zaleđa. Osobito nam je želja u trećem mandatu posvetiti se rješavanju velike prometne platforme kako bi se riješile velike gužve koje nastaju osobito na istočnom pravcu odavde, dakle, od Solina, preko Mravinaca, Stobreča, do Omiša. Radovi idu dobro na tunelu Kozjak, vjerujem da će ta nova prometnica rasteretiti Split", kazao je Plenković.

Osvrnuo se i na predsjednika Zorana Milanovića.

"Riječ je o jednom zlokobnom kršitelju Ustava koji je, dok sam bio u Americi, iskoristio prigodu i ponovno projicirao na mene osobno sve ono što on jest. Osoba koja pet godina promašila svoj mandat koji je dobila od birača, s bilancom rezultata koji je ravan nuli, nikakvog doprinosa, imali smo i štetu zbog njegovih proruskih stajališta na međunarodnoj razini…"

"Posjet s aspekta suradnje s Hrvatima koji žive u SAD-u je bio dobar", rekao je o svom odlasku u SAD.

Naveo je da se na Zakonu o obrani radi.

"Ne znam odakle ta tema o odgodi vojnog roka. Zlokobni kršitelj Ustava reagira na neke novinske članke. Kada Vlada bude spremna, ići će u izmjene zakona, ideja je da sve bude spremno za sljedeću godinu", kazao je Plenković.

Osvrnuo se i na najavljeni prosvjed umirovljenika.

"Sutra ćemo imati sastanak s Maticom umirovljenika, sa sindikatom, potpisat ćemo jednu deklaraciju. Mirovine prosječne su 620 eura, one su značajno povećane, devet paketa potpore dato je našim umirovljenicima u vrijeme krize. Posebno smo osjetljivi na segment najranjivijih skupina. Dali smo si ambiciju da prosječna sveukupna mirovina na kraju ovog mandata bude između 750 i 800 eura, na tome ćemo raditi. Naš partner je HSU, ta je tema itekako u našem fokusu, a ovi koji nisu izabrani u Sabor nastoje učiniti malo na svojoj vidljivosti", poručio je premijer.

Pročitajte i ovo presica gradonačelnika Tomašević otkrio koliko je građana izabralo Gradsku plinaru za opskrbljivača: "I dalje slijedi sudska bitka"

Pročitajte i ovo spasila život Hrabra policajka spriječila tragediju: "Stajao je na rubu, a oko vrata mu je bio omotan kabel..."

 

Povezane teme