RODITELJI ZADOVOLJNI

Pravobraniteljica okončala bojkot nastave: "Imali smo nesretnu djecu, zabrinute roditelje i neaktivne stručnjake"

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević organizirala je jučer sastanak roditelja, školskog osoblja, predstavnika grada i ministarstva, a dan kasnije roditelji su odlučili prekinuti bojkot i vratiti djecu na nastavu. Što je dogovoreno pravobraniteljica je ispričala u intervjuu za Dnevnik Nove TV.

Na pitanje Ivane Kopčić, novinarke Nove TV o tome što je konkretno dogovoreno, s obzirom da su se učenici danas vratili u školske klupe, pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević nije mogla puno toga reći zbog zaštite identiteta djece, no sastanak je bio konstruktivan  i krenulo se prema normalizaciji.

Što se samog slučaja tiče, pravobraniteljica je odavno već uključena u taj slučaj.

"U praćenje slučaja ured je uključen od studenog 2023., aktivno smo uključeni već u siječnju, održali smo i različite sastanke s brojnim dionicima u ovom sustavu pa i s roditeljima učenika iz bivše osnovne škole tako da smo davali već neke svoje smjernice i preporuke kako postupiti u konkretnoj situaciji." objasnila je pravobraniteljica novinarki Dnevnika Nove TV.

Pravobraniteljica Pirnat Dragičević izrazila je žaljenje što svo ovo vrijeme nije bilo napretka na bolje, nije bilo adekvatnog odgovora, ali je zato bilo bježanja od nasilja, a nitko nije odgovarao za njega niti snosio odgovornost za to. Postojala su samo nesretna djeca, zabrinuti roditelji i nedovoljno aktivni stručnjaci.

Na pitanje treba li sada netko odgovarati i snositi posljedice, pravobraniteljica je kazala ovo:

"Ono na što bih se ja sada koncentrirala je normalizacija stanja, da pokušamo odmah i sada struka pronaći odgovarajuće rješenje za oblik obrazovanja učenika i za stvaranje atmosfere, sigurne i poticajne atmosfere i okruženja u dotičnom razredu." zaključila je na kraju razgovora pravobraniteljica Helenca Pirnat Dragičević.

Pročitajte i ovo Gošća Dnevnika Nove TV Predsjednička kandidatkinja stranke DOMiNO: "Ne vidim problem što je Vučić bio u Dubrovniku"

Pročitajte i ovo Mladost, noć i alkohol Dečki pijani sjeli u quad i zabili se u stup, građani ogorčeni - "Dijete ne puštam na ulicu baš zbog tih quadova"