Na jugu Hrvatske

Požar progutao jahtu vrijednu milijune eura: Vatrogasci morali bagerom razbijati brod

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Cijelu noć i dobar dio subote trajalo je gašenje luksuzne jahte u Makarskoj čiji se tjedni najam penje iznad 100.000 eura. Zbog zahtjevnog gašenja i gustog dima, centar Makarske bio je blokiran, a prolaz zabranjen i vozilima i pješacima. Detalje donosi reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

Sirene žurnih službi i gusti crni dim malo kome u Makarskoj su dali spavati u noći s petka na subotu. Vatra je zahvatila luksuznu 34 metra dugu jahtu privezanu na rivi.Gašenje tona plastike i drva nastavljeno je i tijekom jutra. Na skupocjenom plovilu bila su tri državljanina Hrvatske. Nitko nije zatražio pomoć liječnika.

Promet dijelom Makarske cijelu noć i dobar dio dana bio je zatvoren za vozila i pješake. Jahta je u potpunosti uništena, a brane su postavljene kako bi se onemogućilo širenje preostalog pogonskog goriva.

Gašenjem trupa jahte bagerom, borba s požarom je nakon 16 sati završila. Kako je došlo do požara s milijunskom štetom, pokazat će kriminalistička istraga, a ostaci potonule jahte bit će u luci još neko vrijeme dok se ne odluči na koji način će biti uklonjeni.

  Pročitajte i ovo Sezona se tek zahuktava Ceste kao mravinjak, policija upozorava: "Ljudi misle da je autocesta sigurnija pa ne koriste pojas..."

Dobra vijest je da do većeg onečišćenja ne bi trebalo doći jer je jahta tek u subotu ujutro trebala napuniti tankove, a Makarska osim oštrog mirisa zagorene plastike živi uobičajenu subotnju ljetnu večer za što veliku zaslugu imaju vatrogasci.

Detalje pogledajte u prilogu reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kaštelana, koji je i razgovarao sa zamjenikom zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Makarske Nediljkom Primorcem.

Pročitajte i ovo sprema se akcija Vučić o detaljima napada u Beogradu: "Pratilo ih se, glavni terorist je došao u posjet majci"

Pristup brodu je bio najteži, plovila su uvijek zahtjevna, istaknuo je Primorac, koji je, između ostalog, kazao i da će sanacija luke trajati još neko vrijeme, a objasnio je i zašto je vatrogascima trebala pomoć bagera pri gašenju ovoga požara.

"Bager je pomogao u smislu probijanja oplate broda, naime, požar se uvukao u konstrukcijske elemente broda u koje nismo mogli pristupiti pa smo morali probiti oplatu broda da ubacimo sredstva za gašenje broda", objasnio je Primorac.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme