Situacija pod kontrolom

Vatrogasni zapovjednik za Dnevnik Nove TV otkrio detalje s požarišta u Šibeniku te podsjetio što se dogodilo prije 36 godina

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Požar koji je nešto prije 13 sati planuo na području šibenskog naselja Rokići, a zbog kojeg je zaustavljen promet dijelom Jadranske magistrale, stavljen je pod kontrolu.

Vatra je bila i blizu kuća, no nijedan objekt nije nastradao. Dio stanovništva ostao je bez struje.

Na terenu je reporterka Dnevnika Nove TV Bruna Papić koja je razgovarala s Darkom Dukićem, županijskim vatrogasnim zapovjednikom koji je prokomentirao situaciju na požarištu

"Možemo reći da je dosta dobra situacija, otvorene vatre više nema, 66 vatrogasaca je na terenu i dva "fire boss-a" koji natapaju kompletno požarište", rekao je Dukić. 

Objasnio je da je na samom početku požarišta bilo dosta detonacija jer su tijekom Domovinskom rata na tom području pale kazetne bombe, takozvani "zvončići" te iako je to područje već razminirano, tijekom same akcije gašenja požara je u početku bilo detonacija. 

Pročitajte i ovo Na rubu eskalacije VIDEO Hezbolah na Izrael lansirao roj bespilotnih letjetlica uz zlokobnu poruku

Dukić o uzrocima požara nije htio razgovarati, a vatrogasci s policijskom upravom surađuju i prikupljaju podatke te naglašava da je to već u obradi. 

Nada se da više ne prijeti opasnost od eksplozija. "Mi smo u svim tim rubnim dijelovima požarišta, prati se i vodi računa o sigurnosti te se nadamo da takvih eksplozija više puno biti".

Naglašava da su odmah u početku zatvorili kompletno područje te Jadransku magistralu koja je i dalje zatvorena. Razmatra se o otvaranju barem jedne trake magistrale. Struja je sada uključena svima kojima je bila isključena te se radi na dogašavanju požara. 

"Vjetra ima uvijek, on ne bi smio biti problem jer smo tu s dosta jakim snagama, ne samo u zoni požara nego i na širem dijelu jer smo tijekom dana imali prebacivanje požara gdje je nakon sat vremena par stotina metara od požara planuo novi požar kojeg smo vrlo brzo stavili pod nadzor", rekao je. 

Podsjetio je na  4.kolovoza1988. godine kada je na ovom području buknuo veliki požar koji je ugrozio i Šibenik. "Ovo je područje o kojem struka vodi posebno brigu te je najugroženije područje", rekao je te naglašava da se vode i preventivne radnje. 

Pročitajte i ovo Eskalacija sukoba U Libanonu su i dalje 124 hrvatska državljana: "Pozivamo ih na žurni dolazak"

"U zoni požara smo imali sedam objekata u samom brdu, vatrogasne snage su došle pokraj njih i vidjelo se kakva je to opasnost prijetila kada smo krenuli odmah s podizanjem četiri kanadera i jedan air tractor". Luka Šibenik je bila zatvorena za bilo kakav promet jer turistička sezona je te velik broj plovila. 

 Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.