Sezona traje duže

Hrvatska se mijenja kao turistička destinacija: "Još će ovaj mjesec biti udaran..."

Turistička sezona na hrvatskoj obali i dalje traje. Sada dolaze turisti koji preferiraju manje gužve, a lijepo vrijeme one hrabre je izmamilo i na plaže.

I dalje je živo na hrvatskoj obali - turista još uvijek ima, ne samo oko povijesnih i kulturnih znamenitosti već i na plažama. Temperature zraka i mora na oko 20 stupnjeva mnoge su ohrabrili za kupanje u listopadu.

U Lijepoj našoj odmara oko 143.000 gostiju. Zbog njih turistički vodiči i dalje imaju puno posla, a turistički sektor je zadovoljan brojkama. Posezona u okvirima je lanjske.

"Još će ovaj mjesec biti udaran, a onda će se još nešto događati do adventa, pa advent, pa onda prvi drugi mjesec sportske grupe i onda onaj klasični turizam", rekao je predsjednik Udruženja hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba. Na jedan način, kako ističe, može se reći da smo postali cjelogodišnja destinacija, ali pred nama je još puno posla.

Više pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Line Dollar. 

Pročitajte i ovo Nacionalno podrijetlo Stoljećima star misterij konačno je riješen: Sad se zna je li Kristofor Kolumbo bio Hrvat

Pročitajte i ovo Posljedice katastrofe Zbraja se šteta nakon teške tragedije u BiH: "Cijeli život nešto radiš, probaš, letiš i na kraju za jednu noć sve nestane"