Gotovo je

Završna večer Ultre - privedeno 126 partijanera, više od 30 ih tražilo liječnika: "To su djeca cvijeća modernog doba"

Liječničku pomoć treće večeri Ultre zatražila je 21 osoba, a 17 posjetitelja samo je došlo u KBC Split.

PU splitsko-dalmatinska objavila je kako tijekom posljednjeg dana Ultre nisu zabilježeni značajni događaji koji bi utjecali na sigurnost posjetitelja. 

Pročitajte i ovo Partijaneri u prekršaju VIDEO Pogledajte ekskluzivnu snimku policijske akcije na Ultri: Muškarac iz čistog mira nasrnuo na istražitelja, mladić odbacio paketić s drogom...

Objavili su i da je privedeno 126 osoba, od čega 77 stranih te 47 hrvatskih državljana, uglavnom zbog prekršaja vezanih za zloporabu droga. Tijekom večeri je naplaćeno oko 43.000 eura kazni

Tijekom posljednje večeri Ultre zabilježena su tri imovinska kaznena djela vezana za krađe lančića. Uhićeno je pet stranih državljana i nad njima se provodi istraživanje. Zabilježeno je i 105 prometnih prekršaja, od čega su 79 počinili vozači mopeda i motocikala.

U KBC-u Split pomoć pružena 19 osoba

Liječnica županijskog Zavoda za Hitnu medicinu Jelena Aranza rekla je da je na festivalu liječničku pomoć na stadionu zatražila 21 osoba, od čega su dvije odvezene na daljnju obradu u KBC Split.

U KBC-u Split pomoć je pružena 17-orici posjetitelja koji su sami došli u bolnicu, među kojima je četrnaest stranih državljana.

"Kao i prethodne dvije večeri, riječ je o intoksikacijama alkoholom i drugim supstancijama, a bilo je i uganuća zglobova, prijeloma ekstremiteta, posjekotina i opeklina", rekla je Aranza.

Tri pacijenta hospitalizirana su na Klinici za psihijatriju, jedan na Klinici za kirurgiju, dok su ostali nakon obrade otpušeni.

Pročitajte i ovo 11 osoba stiglo na Hitnu U splitskoj bolnici umro mladi Slovenac, posjetitelj Ultre: "Doveden je u teškom stanju"

Bolovi u mišićima

Jedna je osoba pod utjecajem alkohola pala i ozlijedila glavu, pa je odvezena na Hitni kirurški prijam, druga je u bolnicu primljena zbog predoziranja stimulansima, dok su ostali imali uglavnom lakše poteškoće.

"Javljali su nam se zbog nesvjestice, toplinske iscrpljenosti, kolabiranja, te su im posljednju večer došli do izražaja bolovi u mišićima zbog žestokog plesanja", izjavila je Aranza.

Ocijenila je da partijanerima nije bilo lako izdržati dnevne ekstremno visoke temperature, a onda na kraju dana još plesati cijelu noć. Broj ljudi koji su zatražili njihovu pomoć poprilično je malen s obzirom na to da su na stadionu bili deseci tisuća ljudi.

Treća noć najteža

Zadovoljni su ishodom, kazala je, jer je prema dosadašnjem iskustvu treća noć festivala Ultra Europe uvijek bila najteža zbog toga što su partijaneri već izmoreni i manje paze na sebe.

"Partijaneri su veseli, mladi, neopterećeni i nakon naših intervencija žele se vratiti što prije plesati. To su djeca cvijeća modernog doba", zaključila je na kraju Aranza.

Ovogodišnja Ultra ostat će zapamćena po smrtnom slučaju 20-godišnjeg Slovenca, koji je u nedjelju ujutro unatoč naporima liječnika umro u splitskoj bolnici, u koju je zbog intoksikacije doveden s Parka mladeži.