velika promjena vremena

Stiže olujno nevrijeme s grmljavinom: Izdana upozorenja

Ilustracija Foto: Getty Images
Diljem zemlje očekuje se da će toplinski val popuštati, ali će sa sobom donijeti veliku promjenu vremena.

Početkom vikenda u Hrvatsku stiže velika promjena vremena. Za kontinentalni dio zemlje očekuje se popuštanje vrućina, koje će sa sobom donijeti mjestimičnu kišu i grmljavinu, a moglo bi doći i do olujnog nevremena. 

Vremenska prognoza DHMZ-a Foto:DHMZ / Screenshot

U središnjoj Hrvatskoj zadržat će se i djelomično sunčano vrijeme tijekom poslijepodneva. Očekuje se i da će temperature pasti na prosječne za početak kolovoza i da neće rasti iznad 30 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Iz minute u minutu VIDEO Više požara spojilo se u jedan, fronta se proteže na 18 kilometara, a prijeti i nova opasnost

Za splitsku regiju u petak je upaljen narančasti meteoalarm, dok je za ostatak zemlje žuti zbog visokih temperatura ili grmljavinskog nevremena. Na Jadranu će prevladavati sunčano, a u subotu još i nestabilno kad će biti moguć pokoji pljusak. 

Vremenska prognoza DHMZ-a Foto:DHMZ / Screenshot

Prema prognozama DHMZ-a, u Dalmaciji će tijekom dana biti pretežno sunčano te i dalje vruće, no u noći na subotu lokalno može biti pljuskova, ponajprije na sjevernom dijelu. Na kopnu će puhati većinom slab vjetar, na istoku i umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak.

Pročitajte i ovo Uspjeh australske policije Zaplijenili 900 kilograma posebno opasne droge: Bila je skrivena u strojevima

Najviša dnevna temperatura uglavnom će se kretati od 30 do 35 °C, u Dalmaciji će ponegdje biti i malo viša. Početkom sljedećeg tjedna nastavlja se pravo kolovoško ljeto.