brojne intervencije

VIDEO Poplavljeno zadarsko zaleđe! Zbog rekordne količine kiše vatrogasci ispumpavali desetke objekata

S poplavama se bore i u zadarskom zaleđu gdje je pala rekordna količina oborina.

Rekordnih 249 litara kiše po četvornom metru palo je u noći s četvrtka na petak u Gračacu.

Treći put u posljednje dvije godine, poplavio je taj dio Zadarske županije. Vodu su vatrogasci ispumpavali iz 20-ak objekata, pretežno iz podruma kuća.

Najgore je bilo u Novom naselju i Grabu. I u Obrovcu se pripremaju za bujične poplave. Uzduž rijeke postavljaju se vreće s pijeskom.

''Ovdje nikad nije potopila voda, 20 godina ova kuća nije potopljena. Prošle godine je susjed dovezao 300 kamiona pijeska, zatvorio ponor i voda nije imala gdje odlaziti'', rekao je Nikola iz naselja Grab.

''Jučerašnji dan, 15-ak intervencija. U četvrtak navečer je bilo najkritičnije u naselju Žabarica i u Novom naselju 2. Šteta je minimalna i u petak tijekom dana imamo na tri lokacije ispumpavanja", rekao je Vladimir Budim iz vatrogasne postrojbe Gračac.

Pročitajte i ovo stravične poplave u BiH Reporterka Dnevnika Nove TV na mjestu gdje je najviše ljudi stradalo: "Mnogo je nestalih, a nitko ne zna što će se dogoditi u sljedećim satima. Svi se boje jedne stvari..."

Pročitajte i ovo ima mrtvih i nestalih VELIKA FOTOGALERIJA Kataklizma u BiH: Pogledajte dramatične prizore - voda je nosila kuće i ceste