Akcija policije

Drama na Jadranu: Muškarac pao u more s oštećene jedrilice, a ženu tražili na otočiću

Ilustracija Foto: Vojko Basic/Cropix
Riječka pomorska policija u subotu je sudjelovala u traganju za dvoje jedriličara te je ženu, koja je sišla s oštećene jedrilice, pronašla na otočiću u uvali Artatore, dok je muškarca, koji je s jedrilice pao u more, spasio građanin i barkom ga prevezao ga u uvalu Poljana.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske u utorak su izvijestili da je posada policijskog plovila P-214 Postaje pomorske policije Rijeka u subotu na poziv Nacionalne središnjice traganja i spašavanja sudjelovala u akciji traganja te isplovila prema Malom Lošinju radi pružanja pomoći dvoje jedriličara koji su u uvali Artatore doživjeli nesreću na moru.

Dvoje hrvatskih državljana, 48-godišnjakinja i 38-godišnjak, su na sportskoj jedrilici katamaranu, dugačkom šest metara jedrili od uvale Artatore prema uvali Engleze u lošinjskom akvatoriju.

Oko 17 sati puklo je jedro jedrilice i udarilo u kormilo te se oštetilo, a potom je bura odnijela jedrilicu do rta Salzina, gdje je žena izašla na obalu, a muškarac se jedrilicom uputio prema lošinjskom zaljevu kako bi potražio pomoć.

No pao je u more zbog jake bure i velikih valova, a jedrilica se nasukala na otočiću Koludarac. U moru ga je u 19:15 uočio građanin, koji je prolazio barkom te ga je prevezao u uvalu Poljana.

Posada policijskog plovila nastavila je traganje i u 20:40 pronašla jedriličarku na otočiću u uvali Artatore, između rta Salzina i uvale Zadnja te su je ukrcali na brod i prevezli u marinu Mali Lošinj.

Dvoje jedriličara nije ozlijeđeno u havariji, no, iz policije ponovo apeliraju na nautičare da budu oprezni i prate vremensku prognozu, osobito  pomorsku, kako bi izbjegli havarije.

U prošla četiri mjeseca policijski službenici riječke pomorske policije sudjelovali u još 12 akcija traganja i spašavanja te spasili osam stranih i troje hrvatskih državljana.

Pročitajte i ovo analiza stručnjaka Vozači na rubu živaca zbog ogromnih gužvi u Zagrebu: "Postoji velik problem, došli smo do točke u kojoj promet može stati"

Pročitajte i ovo požar u Osijeku FOTO Izgorio automobil poznatog poduzetnika u Slavoniji