BUDNI PLAVCI

31-godišnjakinja iz autobusa pala na granici: Policajcima je bila sumnjiva zbog jedne stvari

Granična policija, ilustracija Foto: Denis Jerkovic / Cropix
Službenici Policijske uprave brodsko-posavske ulovili su na graničnom prijelazu 31-godišnju državljanku Indije s krivotvorenom talijanskom dozvolom za boravak, a koju je pribavila na Cipru.

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška policijski su službenici prilikom rutinske kontrole autobusa bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka primijetili da putnica, indijska državljanka, ima talijansku dozvolu boravka u svojoj putnoj ispravi. Ta dozvola nije im izgledala autentično, pa su obradom utvrdili da je riječ o krivotvorini. 

Osumnjičena indijska državljanka tu krivotvorinu kupila je od nepoznate osobe na području Cipra. Cilj joj je bio ulazak u Republiku Hrvatsku, odnosno zemlje Europske unije. Policijski službenici protiv osumnjičene podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Dodajmo da se gotovo identičan slučaj odigrao na području iste policijske uprave, samo na graničnom prijelazu Slavonski Brod, gdje je indijski državljanin pokušao ući u Hrvatsku sa sličnom krivotvorenom talijanskom dozvolom za boravak.

Pročitajte i ovo NSATU misija UŽIVO Anušić u Saboru optužio SDP da su otkrili klasificirane podatke: "Tu ima posla za SOA-u"

Pročitajte i ovo policijska istraga u tijeku Tragična smrt u bolnici: Objavljeno kada će biti pogreb Ante Ćorušića