Suradnja Hrvatske i BiH

Akcija Bjegunac: Policija uhvatila kriminalnu skupinu koja je krijumčarila migrante

Migranti i policija, ilustracija Foto: Jure Miskovic/Cropix
Pet osoba uhićeno je u BiH zbog krijumčarenje migranata u Hrvatsku.

Policija u Bosni i Hercegovini u utorak je, u akciji koordiniranoj s hrvatskom policijom, uhitila pet osoba pod sumnjom da su pripadnici kriminalne skupine koja je u Hrvatsku do sada prebacila najmanje 100 ilegalnih migranata.

U akciji pod kodnim nazivom "Bjegunac" pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) proveli su racije i uhićenja na području Bosanskog Broda.

Tijekom dosadašnje istrage utvrđeno je kako su uhićeni s područja BiH ka Hrvatskoj krijumčarili ilegalne migrante turskog, sirijskog, iračkog i kineskog podrijetla.

Svi uhićeni će nakon kaznene obrade biti predani Tužiteljstvu BiH koje je nadležno za slučajeve organiziranog kriminala i krijumčarenje ljudi.

Kako navode iz SIPA, akcija "Bjegunac" rezultat je višemjesečnog rada te agencije i Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske uz posredovanje EUROPOL-a.

Pročitajte i ovo Pozvane sve hitne službe FOTO Scenarij iz noćne more: Žena pokušala dohvatiti mobitel pa ostala zarobljena između stijena

Pročitajte i ovo Prometna nesreća FOTO Sudar u centru Zagreba, ima ozlijeđenih: "Hitna je tu, sve je puno policije, stakla i plastike"

 

Povezane teme