Remetio javni red i mir

Policija se oglasila o neredu u Otoku: Pijani 53-godišnjak vikao je i vrijeđao novinare

USKOK-ovi istražitelji u Otoku - 24 Foto: Vlado Kos/Cropix
Vukovarsko-srijemska policija se oglasila nakon što je više muškaraca u Otoku galamilo na novinare.

Vukovarsko-srijemska policija oglasila se nakon što je u Otoku više muškaraca jučer oko 11 sati verbalno napalo novinare koji su ondje pratili uhićenje gradonačelnika i bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika Josipa Šarića.

Policija će zbog svega protiv jednog 53-godišnjaka podignuti optužnicu.

"O postupanju policijskih službenika medijski su izvještavali novinari i medijski djelatnici, kada je 53-godišnjak na naročito drzak i nepristojan način vikom i vrijeđanjem remetio javni red i mir, zbog čega su ga policijski službenici udaljili s mjesta događaja te započeli kriminalističko istraživanje", stoji u priopćenju.

"Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 53-godišnjak pod utjecajem alkohola počinio prekršaj iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom sudu", dodaje se.

Muškarci je jučer od novinara udaljila interventna policija.

''Dobacivali su neke ružne stvari, govorili – jedva ste dočekali, pitali su – hoćeš i nas snimati? Jedan je prišao i počeo vikati – Srbi! Srpski mediji! Gdje je N1? Snimatelja Nove TV verbalno su napali. Interventni policajci upozorili su ih nekoliko puta i rekli im da se udalje, a nakon što je jedan od njih počeo nešto mrmljati, jedan policajac stao je pred njega i izričito mu rekao da se udalji", kazao je jedan od svjedoka događaja.

 

Pročitajte i ovo Istraživačka novinarka Razotkrila strašnu istinu! Putin radi nešto zastrašujuće i nitko na svijetu to ne primjećuje

Pročitajte i ovo totalni rat Izrael napao Bejrut i najavio novi val zračnih udara: "Tko god ima raketu u domu, više neće imati dom"

Povezane teme